Trei tentative de suicid într-o singură zi

3

Conform raportului Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț remis presei, în perioada 10 iulie, ora 8:00 – 11 iulie, ora 8:00, deci în ultimele 24 de ore, au fost aduși la UPU trei pacienți care au avut tentative de sinucidere.

Este vorba despre 3 femei din Rediu, Bicaz Chei și Podoleni, cu vârste cuprinse între 40 și 90 de ani, care, în pofida dorinței de a nu mai trăi, au fost salvate și tratate la Spitalul Județean. O persoană a vrut să se sinucidă, o altă persoană a ingerat voluntar înălbitor din comerț, iar, poate cel mai dramatic caz, o femeie de 90 de ani a ingerat voluntar otravă de șobolani și este în prezent tratată la secția de Medicină Internă.

În ultima perioadă ajung la spital multe cazuri de persoane care au tentative de suicid, de la adolescenți până la persoane foarte în vârstă.

Conform unui studiu, la nivel mondial, în 2008/2009, suicidul constituia cea de-a zecea cauză a mortalității din punct de vedere al importanței, cu aproximativ 800.000 – 1.000.000 de decese înregistrate anual, ceea ce înseamnă o rată a mortalității de 11,6 per 100.000 de persoane, anual. Rata sinuciderilor a crescut cu 60% din 1960 până în 2012, valori mai mari înregistrându-se în special în țările în curs de dezvoltare. Fiecărei tentative reușite de sinucidere îi corespund între 10 și 40 de tentative nereușite.

Conform csid.ro, gândurile suicidare au numeroase cauze. Cel mai adesea, gândurile suicidare sunt rezultatul sentimentului că nu poţi face faţă atunci când eşti pus într-o situaţie copleşitoare. Dacă nu există speranţă pentru viitor, poţi crede greşit că sinuciderea reprezinţă soluţia problemei. Poţi experimenta un fel de vedere în tunel, în care, în cazul unei situaţii de criză crezi că sinuciderea este singura cale de ieşire.

Poate exista şi o componentă genetică asociată sinuciderii. Persoanele care se sinucid sau au gânduri sau comportament suicidar au în familie antecedente de sinucidere. Deşi sunt necesare cercetări mai amănunţite în ceea ce priveşte posibila componentă genetică, se pare că există o legătură genetică a comportamentului impulsiv care ar contribui la tendinţele suicidare.

Trebuie să mergi urgent la doctor dacă:

• Crezi că, în acel moment, poţi să-ţi faci rău singur sau să încerci să te omori;

Dacă ai tendinţe suicidare, dar nu eşti în pericol imediat de a-ţi face rău:
• Caută compania unui prieten apropiat sau unei persoane dragi, chiar dacă poate fi dificil să vorbeşti despre sentimentele tale;
• Vorbeşte cu un preot;
• Fă o programare la medic, psiholog sau alte persoane care se ocupă cu astfel de situaţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Miki spune

    Doamne fereste😭😭😭

  2. Andrei spune

    Daca este atata SARACIE !!!!!!!!

    1. Alina spune

      Nu e vorba de saracie,ci NECREDINTA!Asta-i adevarata si marea problema!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate