Trei dosare penale finalizate de Biroul Rutier Roman

0

Ofiţerii de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier Roman au finalizat trei dosare penale si au propus trimiterea în judecată a următoarelor persoane:

S. Adriana, de 47 de ani, din municipiul Iasi, care a fost cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă. În fapt, în ziua de 25 iulie, în jurul orei 10.00, în timp ce S. Adriana, conducea un autoturism pe str. Tineretului, la intersecţia cu str. Bogdan Dragos, din Roman, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire”, a pătruns pe drumul prioritar si a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de C. Iulian, de 33 de ani, din Roman. Din accident a rezultat rănirea gravă a unei pasagere din primul autoturism – P. Viorica, de 47 de ani, din Roman, leziuni care au necesitat pentru vindecare 75 – 80 zile de îngrijiri medicale, în opinia medicului legist.
B. Leonard, de 52 de ani, din Roman, care a fost cercetat pentru săvârsirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În fapt, în data de 11 august a.c., bărbatul a fost depistat de poliţisti, pe DN 2, în interiorul localităţii Gherăestii Noi,  în timp ce conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur. Analizele de laborator au arătat că acesta avea în sânge o alcoolemie de 1,30 gr. ‰, respectiv 1,15 gr. ‰.
C. Vasile, de 68 de ani, din comuna Gâdinţi, care a fost cercetat sub aspectul comietrii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În fapt, în seara de 15 iunie 2010, în jurul orei 22.40, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată, prin112, despre producerea unui accident rutier, pe o stradă laterală din satul Gâdinţi, din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că C. Vasile se deplasa pe partea dreaptă a străzii Pogan, din Gâdinţi, ţinând de funie o cabalină, care se deplasa în acelasi sens, dar pe partea stângă a străzii. Funia de care bărbatul conducea cabalina era strunită, astfel încât era întinsă la o înălţime de 1 metru de sol. La un moment dat, în acelasi sens de mers cu C. Vasile se deplasa mopedul condus de F. Vasilică, care, din cauza întunericului, nu a observat funia ce obtura în totalitate calea de rulare. La auzul zgomotului produs de motorul mopedului, C. Vasile a strunit si mai tare funia în ideea unui control mai bun asupra cabalinei. În aceste condiţii, conducătorul mopedului a acrosat funia întinsă, cu zona toracică, lucru ce a determinat căderea sa de pe vehicul si proiectarea pe partea carosabilă. În urma impactului cu solul, F. Vasilică a suferit leziuni care au necesitat transportarea sa la spital si acordarea îngrijirilor medicale. Ulterior externării sale, medicul legist a concluzionat că partea vătămată a suferit leziuni la nivelul coloanei cervicale si a braŃului drept, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un nr. de 35-40 zile îngrijiri medicale.

I.P.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate