Stilistul de la Borzoghean

0

Poate nu stiati ca, desi pare macabru, in cimitirul din Piatra Neamt locuiesc oameni vii. Nu de putine ori oamenii strazii din Piatra Neamt isi fac culcusul in cimitirul Borzoghean si nu putine sunt povestile cu oameni care ies dimineata din cavouri si nu e vorba de reincarnari, zombi sau alte lucruri necurate, ci de oameni care acolo locuiesc. Acolo oamenii servesc masa, dorm, se iubesc si isi desfasoara activitatile zilnice cum ar fi tunsul, spalatul, poate si gimnastica de dimineata.

frizerie-piatra-neamt
In poza puteti vedea stilistul cimitirului Borzoghean cum tunde un coleg de cavou. Desi noi incercam sa facem haz de necaz, cred ca cineva ar trebui sa se gandeasca si la acesti oameni, care majoritatea provin din case de copii de unde sunt scosi la varsta de 18 ani si lasati in centrul orasului si de acolo trebuie sa se descurce singuri. Acesti oameni sunt produsul societatii noastre si suntem cu toti responsabili pentru soarta lor si pentru faptul ca in cimitirul nostru sunt oameni care dorm somnul de veci si alti oameni care dorm somnul zilnic.
Nimeni nu va eradica vreodata acest fenomen pentru ca institutiile sunt depasite si nu au cadrul legal sa  ii ajute pe cei scosi din casele de copii. Comunitatea nu are posibilitatea financiara sa se ocupe de ei, dar cred ca autoritatile nemtene ar trebui sa se autosesizeze, sa inteleaga ca nu au alta alternativa decat sa-i mute dintr-o parte in alta si sa accepte ca in locurile unde se instaleaza ilegal oamenii strazii sa le lase la indemana macar o toaleta ecologica.
Nu in ultimul rand, ar fi util ca la intrarile in cimitir sa fie placute de avertizare cu „Atentie aici dorm oameni vii” . Nici nu stii cum vine intr-o dimineata o femeie mai slaba de inima sa aprinda o lumanare in cimitir si devine si ea locatara  permanenta  cand vede cum incep sa iasa din cavouri boschetarii rufosi, murdari si aranjati de stilistul cimitirului.

R.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate