Trecem la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră

1

Și anul acesta, în ultimul weekend din octombrie, trecem la ora de iarnă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 04:00 devine ora 03:00.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărui scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Trenurile de călători vor pleca din stații după ora de vară până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 04.00. După trecerea la ora Europei Orientale, trenurile vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră, iar cele care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

Începând cu anul 2021 s-ar putea renunța la schimbarea orei în funcție de sezon, iar țările care doresc să mențină mereu ora de vară vor trebui să facă această modificare în ultima duminică din luna martie 2021, în timp ce statele care doresc să rămână mereu la ora standard de iarnă vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.


România a aderat la ora de vară în 1932Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată, fiind reintrodusă în România în anul 1979.  Primul care a sugerat introducerea orei de vară a fost inventatorul și politicianul american Benjamin Franklin, în anul 1784.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Andras Varga spune

    O aiureală . Trebuie lăsată ora așa cum este de la Dumnezeu .
    Cu tehnologia actuală în care iluminatul și consumatorii sunt de clase A +++ este inutila trecerea asta .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate