Tratamente preferențiale „anti COVID” la Liceul Cartianu? – DSP-ul ridică din umeri și…se amuză

0

Pe adresa redacției ne-a fost semnalată o situație mai mult decât îngrijorătoare, la Colegiul Tehnic Gh. Cartianu din Piatra-Neamț. Mai multe persoane suspecte a fi infectate cu coronavirus s-au prezentat la comisia de titularizare a lunii în curs, fără a comunica ISJ-ului acest aspect. Unii dintre acești oameni au început să se simtă rău și au ajuns în cele din urmă la spital, unde, conform protocolului, au oferit lista contacților în vederea demarării anchetei epidemiologice, așa cum este și firesc.

De aici însă încep „tratamentele preferențiale”, din ceea ce ne-a relatat sursa noastră. Pe acea listă a contacților se aflau și câțiva directori care știau că există posibilitatea de a fi infectați dar nu au anunțat nimic. Și-au petrecut peste 8 ore zilnic validând dosare, alături de restul membrilor comisiei. Persoana care ne-a semnalat situația a sunat la DSP, a anunțat situația, membrii comisiei au intrat în izolare, dar în cazul directorilor nu s-a luat nicio măsură, ba, mai mult, răspunsul celor de la DSP (amuzați chiar, după relatările persoanei) a fost acela că nu au cum izola chiar pe toată lumea (!).

Cu alte cuvinte, „muritorii” sunt obligați să se conformeze, mai-marii directorași…nu. Parcă „miroase” a România, nu? Dacă mai exista vreun dubiu.

În altă ordine de idei, și un administrator a fost confirmat pozitiv și internat. Nici până în acest moment nu i s-a cerut lista contacților, iar familia nu a fost contactată de către DSP.

Nu înțelegem ce se întâmplă și mai ales de unde această „afinitate electivă”, să-l citam pe Goethe. Cei care dețin funcții de conducere sunt, prin natura funcției, ocoliți de COVID?

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate