Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
 • :
 • :

Transportul gratuit pentru toți elevii la Piatra-Neamț este o aberație

Vine campania și vom vedea în spațiul public tot felul de populisme, unele duse până la aberație. Unul dintre aceste populisme este oferirea de gratuitate pe transportul în comun al elevilor.

Dacă în orașele mari o asemenea gratuitate are o logică, la Piatra-Neamț nu mai are niciun sens, cel puțin când vorbim de cea mai mare categorie de elevi, cea a copiilor care frecventează cursurile școlilor generale.

LEGEA INTERZICE înscrierea copiilor la alte școli generale decât cele din apropierea locuinței. Că legea este fentată și părinții aranjează tot felul de mutații și luări în spațiu pentru ca cei mici să meargă la o anumită școală asta e altă discuție. Cert este că OFICIAL și LEGAL copiii care frecventează cursurile școlilor generale din Piatra-Neamț NU AU NEVOIE de transportul în comun.

Cu excepția a 1-2 școli izolate, gen Văleni, restul școlilor din Piatra-Neamt au în acte doar copiii din zona arondată școlii. Nu e ca în București unde zonele arondate pot fi kilometrice.

Așadar o propunere de gratuitate pentru elevi, ca să nu fie populistă, trebuie să se adreseze doar celor care învață în cadrul liceelor și nici acestora în totalitate că nu suntem în comunism, ci doar celor care nu au absențe și au peste o medie școlară în sus.

Facilitățile și gratuitățile sunt de multe ori prost înțelese și prost aplicate ca să nu mai spunem că se vorbește de ele în special când se apropie campaniile electorale. Oricine primește un ajutor din partea comunității trebuie să fie conștient că nu e o pomană și că trebuie să facă și el ceva la schimb. În cazul elevilor ar trebui cel puțin să nu aibă absențe sau corigențe sau ceva care să țină de performanța lor școlară. Ajutorul necondiționat se cheamă pomană, iar pomana naște puturoși și asistați sociali.

Iosub Robert
2 comentarii la “Transportul gratuit pentru toți elevii la Piatra-Neamț este o aberație

 1. Cata

  Pupin-n-psd-ist-ule…daca o spunea XXXXX al tau, ce il mai lingeai ….acum ca e de la PNL…. scuipi…fi-t’ar jurnalismul de 2 lei…

  ADMIN: Astfel de comentarii stergem zilnic. Ele vin de la oameni care nu ne permitem să spunem că sunt absolut cretini ci doar bolnavi de ură.
  Doar din amuzament răspundem uneori ca și acum.
  Domnule X. Proiectul este unul propus de un consilier local al coaliției ALDE PSD. PNL e cel care s-a opus și a făcut foarte bine. Deci articolul critică un proiect ALDE-PSD.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *