Transferul obligațiilor privind CAS și CASS datorate de angajator către angajat

1

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a transmis, printr-un comunicat, clarificări privind aspectele legate de transferul obligațiilor privind CAS și CASS datorate de angajator către angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contribuțiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2018, se va reduce cota impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Aceste contribuții vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

În acest sens, sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creșterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei și implicit o pensie mai mare. Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere și scăderea cotei de  impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat, susține MMJS.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. GRĂDINARU NECULAI spune

    Excelent ! Avantaj pentru angajat și stat iar angajatorul nu are nimic de pierdut. Contribuțiile vor ajunge în mod sigur la stat și angajatul poate fi sigur că va beneficia de pensie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate