Corina-Oana Mazilu, de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”, prima pe țară la istorie

8

În perioada 24-27 iulie 2017, la Focşani, a avut loc Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu, organizată pe două secţiuni: Istoria românilor şi Istorie universală.

Din judeţul Neamţ a participat CORINA-OANA MAZILU, de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra -Neamţ. Absolventa clasei a XII-a susținut lucrarea „Războiul din spatele războiului”, secţiunea Istoria românilor, obţinând locul I pe ţară, cu un punctaj de 93,66 puncte.

Vanhaeren Sebastian Gerard, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, din motive obiective, nu a participat la această sesiune, însă, în 2016, Sebastian obţinea locul I la nivel național, la acelaşi concurs.

În ultimii ani, judeţul Neamţ a cucerit constant locul I, fapt care demonstrează seriozitatea cercetărilor cu care se prezintă elevii noştri la competiţiile naţionale.
„Ne facem o datorie de onoare să mulţumim şi doamnei prof.dr. Dorina-Luminiţa Drexlercare a însoţit-o pe Corina-Oana Mazilu la concurs şi, bineînţeles, doamnei prof.dr. Daniela Mătăsaru-lonescu, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ, în calitate de profesor îndrumător”, a declarat doamna Elena Preda, inspector școlar disciplina istorie.

Laureata CORINA-OANA MAZILU este proaspăt absolventă a colegiului mai sus-menţionat, a terminat liceul ca şefă de promoţie la profilul umanist, a mai participat şi la Olimpiada Naţională de lstorie, care s-a desfăşurat în aprilie 2017 la Buzău, obţinând locul 6 ca medie pe ţară şi menţiunea ministerului de resort. În urma unui examen dificil, desfăşurat recent, Corina-Oana Mazilu a fost admisă la Facultatea de Drept a Universităţii „AL  Ioan Cuza” din laşi, dar şi la cea de Istorie. Este membru al Clubului de istorie „Calistraţii, a publicat articole şi interviuri în revista de istorie care poartă acelaşi nume.

„Adresăm felicitări, îi urăm studenţie pe măsura valorii sale, cu siguranţă vom auzi despre performanţele Corinei-Oana Mazilu şi în viitor! ”, a mai punctat  doamna prof. Elena Preda.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Irina Ana spune

  Felicitări și mult succes pe mai departe

 2. Maria Radu spune

  Felicitari

 3. Dorian Iacob spune

  Sper, ca drumul sa o indrepte astfel incat sa faca ceva cu aceasta tara, care din pacate derapeaza. Sa nu ajunga peste cativa ani, doar un simplu functionar de stat, platit prost.ori din contra sa le povesteasca celor din alte tari, cat de chinuitoare poate fi Romania

  1. Aiurica spune

   Functionar de stat platit prost?In Romania?Hahaha!
   Evident , un specialist in istoria romanilor va face cariera in Europa.

 4. Soimaru Cristiana spune

  Felicitări Corinei , felicitări Danielei !

 5. Stefan spune

  Felicitari!
  Ai onorat colegiul pe care l-ai frecventat si ai reprezentat cu cinste judetul Neamt.
  Mult succes in continuare!

  1. Aiurica spune

   E bun, altminteri Neamtul a fost ultimul din Moldova la bac si intre ultimele din tara la capacitate.

 6. Boghina Elena spune

  Felicitări!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate