Trăim în județul unde nici mașina de pompieri nu vine decât dacă o plătești

1

incediu-tibucaniÎn ultima perioadă au avut loc mai multe incendii în județul Neamț. Dintre acestea câteva au avut loc în comuna Țibucani, comună aflată la 5 km de o unitate de pompieri ce ține de primăria comunei învecinate, Păstrăveni, și o altă unitate de pompieri la 28 de km care este a ISU Târgu Neamț.
Cum este și logic, la incendii ajung primii pompierii care sunt cel mai aproape numai că la ultimul incendiu se pare că pompierii civili de la Păstrăveni nu au ”mai putut ajunge”. Motivația, neoficială, dar simplă. Primarul din Țibucani refuză să plătească o contribuție modică de 6.000 lei pe an pentru funcționarea punctului de pompieri de la Păstrăveni.isu-targu-neamt
Prieten vechi de al nostru, domnul primar Sârbu Ion care făcea ”combinații” cu cei de la prospecțiuni, se pare că nu găsește câteva mii de lei pentru intervenția pompierilor civili la incendii, așa că locuitorii din Țibucani când vor vedea foc ar face bine să pună repede mâna pe găleți căci cei de la ISU Neamț, oricât de profesioniști ar fi, nu se pot teleporta 28 de km, deci va trece ceva timp până ce vor ajunge la fața locului.
Desigur că nu putem lăuda nici primarul din Păstrăveni care condiționează intervențiile în situații de urgență de facturile neachitate de comuna vecină, lucru care nu e tocmai în regulă, dar așa e la Neamț. Fiecare primar e un fel de mic rege peste regatul falimentar.
Sperăm ca cei de al ISU să le bage mințile în cap celor din Păstrăveni, iar cei de la Prefectură să explice primarului de la Țibucani că viața și gospodăriile oamenilor sunt mai importante decât părerile lui.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ion spune

    Să nu uităm și de incendiul din comuna Bordea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate