Traian Băsescu susține candidații PMP la alegerile locale din Neamț

8

Partidul Mișcarea Populară a lansat vineri, 25 martie, la Cinematograful Dacia, candidații pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. La eveniment a asistat un număr impresionant de susținători ai partidului.

Invitat de onoare, președintele Traian Băsescu a participat la eveniment alături de importanți reprezentanți ai partidului. Gazda evenimentului, președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă, a prezentat încă de la primele momente ale reuniunii candidații pentru funcțiile de primari din municipiile, orașele și comunele din Neamț.

Ștefan Burlacu

Dacă la Piatra-Neamț va candida pentru funcția de primar însuși președintele PMP, Laurențiu Dulamă, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț candidatura a fost acordată deputatului Ștefan Burlacu. Cu o vastă carieră militară (trecut în rezervă cu gradul de Locotenent Colonel), deputatul Ștefan Burlacu a executat misiuni de protecție și pază la nivel de șefi de state și de guverne, atât pe teritoriul național, cât și în afara teritoriului național, misiuni de intervenție și protecție antiterorista la nivel național. În finalul discursului, Ștefan Burlacu, cu o mentalitate de învingător, adresându-i-se lui Traian Băsescu, a declarat: „În data de 6 iunie, Ștefan Burlacu o să vă sune și o să vă spună – Domnule Președinte, misiune îndeplinită la Neamț! Trăiască Mișcarea Populară!”.

laurentiu dulama„Nemțenii vor mișcarea și Piatra-Neamț va fi un oraș al tinerilor!”, așa și-a început discursul candidatul PMP pentru funcția de primar la Piatra-Neamț, Laurențiu Dulamă. „Am pornit un drum cu oameni noi, cu tineri care își doresc o schimbare cu adevărat, doresc normalitate, doresc siguranță. (…) Cred că facem o politică pentru oameni. Luptăm împotriva unui USL generalizat. (…) Ne trebuie un comandant carismatic care să nu șovăie și care să știe să ia decizii în orice moment.”, a continuat președintele PMP Neamț.

Președintele Traian Băsescu a ținut, la rândul său, un discurs în care a ținut să aprecieze motivația candidaților PMP de la Neamț de a câștiga. A prezentat această calitate, dând propriul exemplu în competițiile electorale pe care le-a câștigat în fața lui Sorin Oprescu sau Adrian Năstase. De asemenea, Traian Băsescu a menționat că ar fi cazul ca partidele consacrate să iasă la pensie și să lase loc noilor partide. „Nu este rău să pleci la pensie. O să fii mai liniștit. N-o să mai ai DNA-ul pe cap și, mai ales pentru ei, n-o să mai trebuiască să se justifice tot timpul de ce n-au putut. Cred că este timpul ca aceste partide să lase locul unor partide noi. Este partidul nostru, Partidul Mișcarea Populară, un partid care am vrut să fie o ofertă nouă pentru români. (…) Acest nou proiect este soluția pentru România. (…) Politica e la fel de precisă ca și matematica, iar matematica spune că 2 și cu 2 fac 4. La fel, politica spune că numărul exact de voturi din urnă îți dă și puterea de a face. Deci, politica se măsoară în voturi.”, a declarat Traian Băsescu.

traian basescuPMP are ca obiectiv de țară asumat UNIREA ROMÂNIEI CU MOLDOVA. ”Sigur nu se face mâine, se face în timp, cu răbdare. Oferta noastră către români, un obiectiv pe termen mediu și lung, este reîntregirea și restabilirea graniței noastre pe Nistru, acolo unde a fost România Mare. Unirea României cu Moldova nu este numai în interesul Molodovei, ci și în interesul României. O țară mai mare, mai puternică. Gândiți-vă numai cum ar crește potențialul agricol al României. Gândiți-vă cum ar crește populația României, ce ar însemna PIB-ul celor două țări. Ar fi un salt înainte pentru România.”, a punctat fostul președinte al României.

În ceea ce privește adminstrația locală, Traian Băsescu a adus în discuție o serie de articole esențiale din Constituție. A abordat problema dreptului oamenilor de a fi informați, deci o necesitate de trasparență la nivelul instituțiilor locale, de cum s-au cheltuit și cum se vor cheltui banii publici. De asemenea, în ceea ce privește garantarea dreptului la învățătură din Constituție, Traian Băsescu a menționat că rata abandonului școlar este îngrijorător de mare, iar din moment ce unitățile de învățământ au fost descentralizate, este atribuția UAT-urilor de a rezolva această problemă. Este nevoie ca autoritățile locale să asigure dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la muncă, dreptul la mediul sănătos, dreptul la proprietate, precum și protecția copilului, toate acestea fiind drepturi garantate prin Constituție.

”Mi-aș dori ca anul acesta să fie un an în care Partidul Mișcarea Populară, după alegerile din toamnă, să devină un partid  extrem de puternic care să dea țării și un prim-ministru.”, a mai menționat Traian Băsescu.


M. I.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. mickey999 spune

  Schimbare de nume si circul continua…la fel si nesimtirea , la fel si jaful…nimic nu se va schimba.

 2. Cătălin spune

  Daca fiecare ex-presedinte si-ar face un partid si ar umbla prin tara cu dispozitive mari de securitate unde ajungem ? Iliiescu sa-si faca Miscarea Ex-comunistilor, Constantinescu Miscarea Geografilor iar Iohanis Miscarea Germanilor….
  Pe banii cui umbla Basescu prin tara ? Cu ce drept politia a intrerupt circulatia in fata magazinului Unic ? A venit cumva presedintele tarii (sau Obama) pentru ca erau si multi jandarmi ? Logic ar fi ca la fiecare lansare de candidati sa se opreasca circulatia pe strada respectiva….
  Suntem calcati in picioare si nu putem face nimic….

  1. Lolita spune

   Fa plingere contra sefului politiei rutiere pentru incalcarea normelor de restrictionare a traficului.

   Apoi sa te astepti sa ramai fara permis…asta ca sa stii cine are voie sa conduca in Piatra-Neamt si cine nu….

 3. cititor40 spune

  OARE CA FOST PRESEDINTE, ARE DREPTUL SA FOLOSEASCA MASINA DE PROTOCOL, LA DEPLASARILE ELECTORALE SA AIBE ANTE SI POST MERGATOR?Despre primirea deosebit de „calduroasa „, facuta de nemtenii nemebrii de partid ,nu scrieti?Este cel mai mare farsor din istoria politicii romanesti.Imi pare rau de Amedeo,nu avea ce cauta in acest partid.

  1. MARCEL spune

   CITITORULE 40 ! i ti pare tie rau DAR in zadar , NOUA ne place sa fim Masochisti , nu stiu daca ai fost sau nu in sala ,DAr cum se observa si din pozele postate de Dl ADMIN in acea sala au fost pe langa Tineri candidati , membrii , simpatizanti Si Foarte MULTI PENSIONARI ,care pensionari ei au FOst cei mai Afectati pe mandatul lui TRAIAN si BOc de Taierea Pensiilor , inchidere de spitale , scumipri de medicamente ori pneuria unora ,samd . SI TOTUSI Au venit , participat sa l vada si auda pe TRAIAN cum sustine constructia Creselor .a Unirii Tarii cu BASARABIA , ptr agricultura si Cresterea PIB ului SI in FINAL sa o intrebe EL ,de la Bucuresti pe Dna Doctor ,candidat la ZANESTI cum e cu INfectiile din spitale ori la intrebarea unuia din sala despre MOSCHEE CUM ROMANIA trebuie sa ramana si sa fie a Crestinilor , iar moscheele existente , impreuna cu imamii lor SUNT SUFICIENTE ! 100 % deacord cu El ! Ca atmosfera a fost mai putin tensionata , decat la liberali !

 4. Ionut Bogorea spune

  Dl.Traian Basescu are dreptul ,datorita experientei politice,sa formuleze perspective si recomandari!
  PSD sa plece la pensie!
  Sa dispara toti sarlatanii si parvenitii , actuali baroni de Neamt sau… sa-i stranga organele!
  Generatia a doua de securisti si militieni conduc azi PSD Neamt!

 5. Leo Taxil spune

  Parcã n-am sti cã acest pseudo-partid e de fapt o miscare antipopularã, formatã din „crema” fostilor pedelisti, adicã a celor care au jefuit tara vreme de 10 ani sub dictatura bãsistã.

 6. Victoria Paduraru spune

  Camil Petrescu sustinea ca fabricarea de „spirite“ în serie reprezinta de fapt „un fel de clovnerie obraznica, menita sa mascheze un egoism vulgar“ si ca „spiritul“, în acest sens, „presupune lipsa de sensibilitate si un profund dispret pentru oameni“…acestă sintagmă se potrivește lui Traian Basescu….fostul prședinte…și aș mai aduga ceva ,cred ca domnia sa are amnezie …. se crede in continuare președintele României .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate