Tragedie în Italia. Un preot român s-a sinucis în casa parohială

0

preotO întreagă comunitate din Bevilaqua și Marega, Verona – Italia este șocată de un gest extrem comis de un preot al locului, de origine română. Trupul neînsufleţit al preotului român, Adrian Cristinel Bulai, a fost descoperit ieri dimineaţă (16 ianuarie) de doi enoriaşi în casa parohială, aceştia fiind alarmaţi de faptul că pastorul nu a fost prezent la slujba de la 8:30, din Marega. Aceştia au alertat imediat autorităţile.

Apropiații declară că nu s-a putut identifica un bilet prin care acesta să își explice gestul făcut chiar în ajunul zilei Sf Antonio, protectorul localităţii.

Don Adrian, originar din România, a venit în Bevilacqua în 2011, pentru a-l înlocui pe Luigi Anoardo, care a părăsit conducerea parohiei din motive de sănătate. Adrian Cristinel Bulei s-a născut într-o familie romano-catolică, având încă 8 frați. Din anul 1991 a studiat, alături de fratele său Emanuel la seminarul Fraților Minori Conventuali din Roman, județul Neamț.

După efectuarea jurămintelor temporare și noviciatului, s-a înscris la Facultatea de Teologie din oraș, afiliată Facultății Pontificale ”San Bonaventura” din Roma. A fost hirotonisit preot în 2000 și în 2002 și-a luat licența în Teologie. În 2004 s-a transferat la dieceza din Verona. Inițial numit vice-paroh la Caprino Veronese și Lubiara, în 2005 a devenit paroh la Beata Vergine din Borgo Novo. În 2007 a fost transferat la Novaglie di Valpantena și în 2009 a devenit paroh pentru Fane, Torbe, Prun și Mazzano di Valpolicella.

O anchetă este în curs în acest caz. 

Sursa: ziarroman.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate