Muzeul de Artă Piatra-Neamț: Expoziție de gravură și experiment „Mater Materia”, semnează Atena-Elena Simionescu

0

Atena-Elena Simionescu este originară din Piatra-Neamț și a absolvit în 1985 Institutul de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, specializarea Grafică. În prezent este profesor universitar și rector al Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași.lucrare (1)

Aflată pentru prima oară pe simezele muzeului din orașul natal cu o expoziție personală, artista ne prezintă în cele peste 60 de lucrări de gravură și obiecte de artă o investigație în domeniul tradiției îmbinată cu experimentul contemporan, zone pe care le explorează prin cunoaștere profundă și interpretare creativă.

Atena-Elena Simionescu lucrează în domeniul gravurii din 1981, abordând toate tehnicile tradiționale sau mixte și toate formele de tipar (înalt, adânc, plan) pe plăci de lemn, linoleum, cuprCV (1)u, alamă, carton sau plastic.

Temele abordate în expoziție fac o sinteză asupra culturii plastice stăpânite de autoare care folosește mijloace tehnice inventive și dimensiuni variabile, de la monumental la tridimensional. De asemenea, artista apropie gravura de pictură, un experiment grafic reușit, prin folosirea culorilor de apă sau de ulei și a plăcilor multiple.

Tematica diferită pune în evidență “Omul ca motiv principal al universului artistic (portretul, mâna, toracele, corpul), alături de alte cicluri realizate în ultimii trei ani de creație: „Călătoria”, “Metamorfoză”, “Memoria Retezatului”.

Începând cu data de joi, 19 ianuarie 2017, ora 17.00, când va avea loc vernisajul expoziției, timp de o lună, iubitorii de artă pot urmări în două săli ale muzeului, experiența creatoare a Atenei Elena Simionescu, personalitate care transmite privitorilor conceptele și trăirile sale.

afis (1)

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate