Trafic cu brazi de Craciun

0

În perioada 23 – 25 noiembrie 2010, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamt, în echipe mixte cu politisti din cadrul Posturilor de Politie Comunale, au actionat pentru prevenirea si combaterea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun.

În cadrul actiunilor, în data de 23 noiembrie, politistii Posturilor de Politie Dămuc si Bicaz Chei au identificat pe B. Simion, din comuna Bicaz Chei, judetul Neamt, care a transporta, în curtea locuintei, 169 pomi de Crăciun, specia brad si molid, ce nu erau marcati si nu aveau aplicate sigilii crotaliu. Bărbatul a fost sanctionat contraventional în conformitate cu Legea 171/2010 si s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a celor 169 pomi de Crăciun. De asemenea, în data de 23 noiembrie 2010, în jurul orei 23.10, politistii Posturilor de Politie Urecheni, Grumăzesti si Petricani, care executau serviciul de patrulare intercomunală au oprit pentru control, pe DJ 155 I, o autoutilitară, condusă de G. Adrian, din comuna Pipirig judetul Neamt. Bărbatul transporta 110 pomi de Crăciun, fără a detine documente de provenintă si transport. Conducătorul auto a fost sanctionat contraventional, în conformitate cu Legea 171/2010 si s-a dispus confiscarea pomilor de Crăciun. În ziua 25 noiembrie 2010 politistii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu politistii Postului de Politie Dămuc au identificat în trafic, pe DJ 127 A – comuna Dămuc, jud. Neamt, pe D. Victor, de 31 de ani, din comuna Dămuc, care transporta, fără documente legale, 20 pomi de Crăciun si 3 piese lemn rotund răsinoase.

Din cercetările efectuate, politistii au stabilit că, în data de 18 noiembrie, tânărul a tăiat fără drept, de pe proprietatea unei persoane din comună, 3 arbori de esentă răsinoase, iar în data de 25 noiembrie a tăiat cei 20 de pomi de iarnă. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de tăiere fără drept si furt de material lemnos. Tot cu ocazia activitătilor desfăsurate, în data de 25 noiembrie 2010, în comuna Dămuc politistii au identificat 107 pomi de Crăciun abandonati, pentru care s-a dispus măsura ridicării, în vederea confiscării. Brădutii au fost transportati la Ocolul Silvic Bicaz în vederea valorificării.

IPJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate