Politia vegheaza

0

În zilele de 26 si 27 noiembrie, în echipe mixte, politistii Biroului Rutier Piatra Neamt si ai Serviciului Rutier Neamt au actionat, în Piatra Neamt, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenta băuturilor alcoolice, precum si pe linia neacordării prioritătii pietonilor. În cadrul actiunilor au fost controlate 290 de autoturisme, fiind aplicate 135 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 9.450 de lei. 11 conducători auto au fost depistati comitând diferite abateri care au atras si măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Au fost, asadar, constatate 4 situatii în care cei de la volan se aflau sub influenta băuturilor alcoolice si 7 cazuri de neacordare a prioritătii de trecere pietonilor. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare si a fost constată 1 infractiune la Codul Rutier.

Exemplu:

În dimineata de 27 noiembrie, în jurul orei 07.20, un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamt l-a depistat, pe str. General N. Dăscălescu, pe B. Mihai, de 36 de ani, din Piatra Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,53 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Reamintim conducătorilor auto că potrivit art. 87 din Codul Rutier conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibatie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

În seara de 27 noiembrie, politisti din cadrul Politiei orasului Tg. Neamt au actionat în Tg. Neamt si comunele limitrofe, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contraventională. În cadrul actiunii au fost legitimate 84 de persoane si au fost controlate 83 de autovehicule. Politistii au aplicat 21 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 3270 de lei, din care: 1 la Legea nr. 12/1990 si 20 la Codul Rutier, fiind confiscate bunuri în valoare de 700 de lei. A fost constatată 1 infractiune la regimul circulatiei.

Exemplu: În jurul orei 20.35, politistii l-au depistat, pe str. Mihail Sadoveanu, pe S. Constantin, de 25 de ani, din Tg. Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,82 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărului fiindu-i retinut permisul de conducere.

În ziua de 26 noiembrie 2010, în jurul orei 15.40, o patrulă mixtă de sigurantă publică, formată din politisti ai Formatiunii de Ordine Publică Tg. Neamt si jandarmi, au depistat patru minori cu vârstele de 10, 12, 13 si respectiv 14 ani, toti din comuna Vânători – Neamt, care încercau să sustragă bani din buzunarele unui bărbat în vârstă de 74 de ani, din comuna Brusturi, judetul Neamt, profitând de faptul că acesta se afla sub influenta băuturilor alcoolice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la furt calificat.

IPJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate