Tradiții inedite de Anul Nou: ÎN 2016- BANDA MORTULUI, ÎN 2017- BANDA ÎMBĂIATULUI ÎN AER LIBER

2

În ultimii 5 ani, parada aleatorie a mascaților din Târgu Neamț și împrejurimi de pe 2 ianuarie s-a transformat (parțial) în Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou. Formațiile înscrise în concurs trebuie să respecte câteva condiții stricte, cum ar fi autenticitatea repertoriului și costumația adecvată obiceiului pe care îl prezintă, dar și normele de conduită moral – civică. Cu toate acestea, unii dintre participanți sunt în afara regulilor de orice natură și vin cu idei năstrușnice care atrag privirile oamenilor adunați pe centrul orașului, prin vestimentația și recuzita ieșită din comun.

 În 2016, cel mai neconvențional grup a fost banda mortului de la Târgu Neamț (click aici pentru video). Ideea lor a fost apreciată și criticată în egală măsură.

De data aceasta, cei ieșiți în stradă pe 2 ianuarie 2017 au avut parte de o priveliște nemaivăzută: banda îmbăiatului. Un târgnemțean cu tupeu și simțul umorului dezvoltat peste limita normală și-a luat prietenii și a ieșit la paradă cu…cada.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. xx spune

    Daca voiau sa fie originali trebuiau sa faca ceva sa arate inceputul.Un baldachin si 2 indivizi mimind sau chiar executind coceptia pentru supravietuirea neamului si apoi imbaiatul

  2. Vukovik spune

    Ce poți spune , cere de la unul , care a vrut , ținut sâ fie si el neconvențional , „original ” când altele care au fost , se cred dive , au avut duminici în familie , acu se pozeaza pe wc , ori in poponețu gol , posteaza ori trimit pe la tv sâ vazâ lumea cine ‘s mi s eu! Asta in , cauză , cred câ a ascultato pe prințesa de aur , care intr o melodie zice : unii se laudâ , câ au de toate !eu mâ laud câ te am pe tine ! Respectiv cada , cu care a iesit la paradâ , defilarea de la festival , dupâ facultâţi , cum ar spune ilie moromete.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate