Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 20 august 2019
  • :
  • :

Top 5 sporturi nautice pe care orice iubitor de adrenalina trebuie sa le incerce!

În curând vei pleca în vacanță și vrei să fie de neuitat. Ai planuri mari, îți iei prietenii și familia cu tine. Este momentul să vă distrați la maxim. Ai ales destinația și ai aflat că acolo este un râu pe care se desfășoară activități nautice. Îți surâde ideea și vei încerca, cu siguranță. În vacanță trebuie să uiți de toate grijile și să faci lucruri deosebite, cum ar fi sporturile nautice. Vrei să simți adrenalina cum îți curge prin vene și te cuprinde în totalitate? Atunci încearcă să practici genul acesta de sporturi.

În cele ce urmează, vom discuta despre 5 sporturi nautice pe care le poți practica în vacanță și cum te poți bucura de fiecare moment.

  • Rafting-ul se poate practica pe râurile Jiu, Olt, Cerna, Crișul Repede, Buzău. Este un  sport acvatic ce presupune coborârea pe râuri repezi de munte, cu bărci pneumatice. În țara noastră, acest sport este foarte cunoscut și promovat chiar de către agențiile de turism.
  • Caiac-Canoe este un alt sport nautic, care se practică cu ambarcațiuni ușoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Vâslașul stă în barcă și nu pe barcă. Pentru mai multe detalii despre acest sport și despre echipamentele de care ai nevoie, vizitează site-ul www.decathlon.ro și vei beneficia de asistența corespunzătoare. Aici vei găsi informații despre accesorii și tot ce presupune acest sport minunat.
  • SUP sau Stand Up Paddle se practică stând pe placă și vâslind. Nu este deloc greu. Trebuie doar să-ți menții echilibrul si sa reușești să te menții doar dacă avansezi relaxat, fără să te gândești că vei cădea în apă. Dacă gândești, sigur se va întâmpla asta. Acesta este ca mersul pe bicicletă, foarte greu de uitat.
  • Wakeboarding se realizează cu ajutorul unei plăci similare celei de snowboarding. Acesta este un sport extrem și ai nevoie de cursuri specializate pentru a practica. Riscurile la care se supun oamenii care fac așa ceva, este destul de mare, atenția este elementul necesar. Sunt recomandate cât mai multe ore de practică, pentru a nu întâmpina probleme. Un elev începător nu se poate avânta după primele ore de curs, este necesar să exerseze mult mai mult pentru a putea face singur.

  • Kitesurfing-ul  este un sport de apă de suprafață și trebuie să ai o stare bună de sănătate și ceva abilități de atlet pentru a putea practica. Există câteva specificații foarte importante de care este necesar să ții cont. Înainte de a te aventura, ai în vedere greutatea pe care o ai, curajul de a te lansa la apă și echipamentul – îl poți închiria, dacă nu deții unul.

În concluzie, vacanța reprezintă oaza ta de liniște și relaxare și poți face tot ceea ce dorești. Sporturile nautice sunt la mare căutare, astfel că din ce în ce mai mulți români optează pentru așa ceva. Însă, nu uita pregătirea este de bază dacă dorești să încerci, așa că nu strică să faci cursuri pentru siguranța ta, in primul rand. Acestea fiind spuse, rămâne să trăiești din plin clipa!

Sursa foto:  https://pixabay.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *