Top 4 sfaturi pentru amenajarea unui living 

0

Livingul este poate una dintre cele mai utilizate încăperi a unei case. El reprezintă locul unde se adună lumea atunci când vin prietenii în vizită, locul unde stai seara la televizor și vizionezi un film, dar și camera unde poți lua, spre exemplu, cina. De aceea, acesta trebuie să fie amenajat în așa fel încât să dea tonul întregii case și, mai important decât atât, trebuie să fie amenajat exact pe gustul tău.

Iată câteva idei din care te poți inspira în amenajarea camerei de zi:

1. Optează pentru un open-space

La momentul actual, sunt din ce în ce mai multe case sau apartamente ce au bucătăria și livingul deschis. Există extrem de multe avantaje a unei astfel de compartimentări, cum ar fi: dacă ai copii îi poți supraveghea în timp ce tu îți faci și treaba în bucătărie, atunci când vin persoane în vizită, poți să pregătești masa, dar în același timp poți sta și cu ei. Un principal dezavantaj ar fi faptul că atunci când gătești e posibil ca mirosul să meargă în întreaga casă, dar acest lucru poate fi rezolvat cu ajutorul unei hote puternice. 

2. Alege corpuri de iluminat mai speciale

Un mod prin care poți scoate livingul din anonimat este să îl accesorizezi cu diferite corpuri de iluminat mai speciale. Spre exemplu, dacă întreaga încăpere este amenajată într-un stil mai elegant, atunci poți opta pentru un candelabru, cum ar fi cele de la Homelux.ro. Dacă mergi pe un stil modern, atunci te poți juca cu diferite corpuri de iluminat, așezate fie pe perete, fie pe podea. Pentru o atmosferă cât mai cozy, poți alege să pui bandă led, pe care să o aprinzi doar atunci când nu ai nevoie de foarte multă lumină. 

3. Colțarul – vedeta livingului

Una dintre piesele speciale o oricărui living este colțarul pe care îl alegi. Acesta poate fi realizat atât la comandă, dar poate fi și cumpărat după modelele standard. Iată cum să alegi un colțar modern de living: în funcție de culorile pe care le mai ai în întreaga casă, alege o culoare puternică pentru acesta, astfel încât să creezi contrastul necesar; în funcție dacă dorești sau nu ca acesta să fie extensibil sau în funcție de dimensiunea de care dispui în încăpere.  

4. Creează un decor cozy 

Dacă îți dorești un decor cozy, atunci poți face acest lucru cu ajutorul unor lucruri simple, dar de efect: alege să pui câteva perne colorate pe colțar, pune pe perete un tablou mare sau alege să faci un colț cu plante verzi cât mai mari. 

Decorarea unui living nu este atât de dificilă precum pare, mai ales atunci când știi cu siguranță ceea ce îți dorești. Pentru aceasta realizează un panou cu ideile tale, fă un research pentru a vedea cu exactitate ce se găsește pe piață, iar mai apoi ia decizia de cumpărare, astfel încât să fii 100% sigur pe ceea ce îți dorești.

Sursa foto: pexels.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate