Tocmai ți-ai cumpărat un laptop? Descoperă 3 probleme care îi pot afecta funcționalitatea și cum să le rezolvi!

0

Utilizarea unui laptop începe să devină la fel de comună precum folosirea unui smartphone, de exemplu. De ce? Pentru că, spre deosebire de un PC de birou, un laptop este portabil, ușor de manevrat și depozitat. Îl poți lua cu tine oriunde și poți rezolva rapid task-urile de la muncă. Dacă ai hotărât să investești într-un laptop performant, însă, ar trebui să te asiguri că funcționează în parametri normali și, mai ales, că poți rezolva diverse probleme ce pot apărea pe parcurs. 

Oricât de calitativ este un laptop, la un moment dat, este posibil ca, din diverse motive, să apară erori sau alte probleme care să-i afecteze funcționarea corectă. Dacă acesta începe să nu mai dea randament după un timp, poți apela la repararea rapidă a laptopului de către specialiști în domeniu sau poți încerca să faci asta acasă, în funcție de gravitatea problemei, dacă te documentezi îndeajuns de mult despre acest produs în prealabil.

Descoperă, în continuare, trei dintre cele mai frecvente probleme ce pot afecta funcționarea optimă a laptopului și, mai ales, cum ai putea să încerci să le rezolvi personal înainte de a apela la o firmă specializată:

  1. Laptopul se restartează singur

Dacă laptopul începe să se restarteze fără ca tu să îi dai această comandă, cu siguranță există o problemă. Acest lucru se poate întâmpla din numeroase cauze, dar, în primă fază, poți verifica două lucruri: dacă repornirea are loc după încărcarea Windows-ului ori înainte. Dacă laptopul se restartează după încărcarea lui, înseamnă că poate exista o problemă de configurare. Laptopul se poate reseta de mai multe ori până când sistemul își instalează toate actualizările și nu există motive de îngrijorare.

Dar, dacă laptopul se restartează fără instalarea unui update, atunci problema poate fi un virus care a atacat sistemul. În acest caz, poți opta pentru instalarea unui antivirus, iar, dacă problema nu dispare nici atunci, este recomandat să consulți un specialist.

  1. Laptopul începe să meargă tot mai greu

Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă posesorii de laptop indiferent de câtă grijă au de el. Principalul motiv este, în general, neactualizarea hardware-ului, însă pot fi și alte cauze. Dacă știi că hardul nu este deteriorat sau nu a fost depășit spațiul de stocare, atunci există câteva modalități prin care poți încerca să-i accelerezi activitatea. În primul rând, ar trebui să te asiguri că are toate update-urile făcute la timp, după care poți instala și folosi CCleaner în mod gratuit pentru curățarea laptopului de datele inutile.

De asemenea, dacă laptopul este principalul mijloc de lucru zilnic și îl ții deschis toată ziua, ai putea să-l restartezi periodic – acest lucru poate rezolva probleme minore la nivelul conexiunii la Internet ori rularea foarte lentă a unor programe diverse în care lucrezi des. Totodată, este bine să mai eliberezi memoria și să defragmentezi HDD-ul, după care poți încheia cu eliminarea virușilor ce au atacat laptopul – este recomandat să instalezi un antivirus bun.

  1. Laptopul se blochează și nu mai răspunde la comenzi

De cele mai multe ori, laptopul se poate bloca pentru că programele nu au fost actualizate de ceva timp. Absolut toate aplicațiile pe care le instalezi vor cere cel puțin un update în timp, astfel încât să nu creeze probleme precum blocarea ecranului sau a comenzilor. 

Totodată, dacă ai probleme cu sunetul, deși este activat, poți citi acest articol informativ – este posibil ca drive-ul să aibă nevoie de un update sau chiar să fie necesară reinstalarea lui.

În concluzie, dacă laptopul tău prezintă problemele de mai sus, este indicat să le rezolvi cât mai repede – dacă vei avea grijă de el constant în mod corespunzător, îți va oferi durabilitate și eficiență.

Sursa foto: unsplash.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate