Ținutul Neamțului: Imagini inedite cu puii de zimbru fătați în libertate

1

Viața în sălbăticie le priește celor patru zimbrișori care au văzut  anul acesta lumina zilei pentru prima dată, în pădurile Parcului Natural Vânători- Neamț- arie protejată de interes național.

În urmă cu scurt timp, Administrația parcului a publicat online cele mai noi imagini video surprinse de Răzvan Deju (responsabil program reintroducere zimbru în libertate). Zimbrișorii sunt însoțiți, cel mai probabil, de mamele lor, și iau masa pe o pajiște înverzită. Zburdă în voie, au la dispoziție o suprafață imensă (spre deosebire de animalele aflate în condiții de captivitate) și hrană din belșug. Dau din codiță, semn că sunt fericiți.

Nu știm ce altceva și-ar mai putea dori un pui de zimbru…

Zimbrișorii născuți în libertate sunt cel mai viabil rezultat pe care l-ar fi putut avea programul de reintroducere în ecosistemul natural al acestei specii, dispărută în urmă cu 200 de ani.

Să ne bucurăm de noile imagini video și să explorăm, alături de zimbri, pădurile nemțene:

Andreea T.

sursa video: Parcul Natural Vânători- Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Tudor Zach spune

    Ceva bun tot s-a intamplat dupa 1989. Exista semnele unei renaturari. Printre acestea si reintroducerea in stare de libertate a zimbrului. Cei 4 pui nascuti in aceeasi turma vor face sa dezvolte relatii specifice animalelor de aceeai varsta din turma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate