Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 iunie 2019
 • :
 • :

Tinerii defavorizați pot primi bani pentru obținerea permisului de conducere

Tinerii din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani se pot înscrie, până pe 25 ianuarie, în programul „MOL – Permis pentru viitor”.

Aceștia au oportunitatea de a beneficia de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor generate de de obținerea permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz.

Persoanele vizate de acest program sunt tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu.

Solicitările de finanțare pot fi depuse până în 25 ianuarie 2019.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

 1. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.
 2. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Dosarul de participare se trimite într-un singur exemplar prin poştă, la adresa: Fundația Pentru Comunitate, 400750 Cluj, O.P. 1, C.P. 390 (Pe plic se menţionează: Permis pentru viitor)

Dosarul trebuie să cuprindă:

 • Formularul de înscriere completat și semnat
 • Scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, justificarea necesității sponsorizării din punct de vedere social și material, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere
 • Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul sau de o organizație nonguvernamentală (ONG) acreditată
 • Ofertă/oferte de preţ valabile din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire
 • În cazul minorilor: declaraţia părintelui / reprezentantului legal cu acordul participării la program și asumarea răspunderii supravegherii pe perioada instruirii. În cazul majorilor declaraţia de susţinere din partea directorului sau profesorului diriginte sau preotului sau asistentului social, etc. prin care asumă răspunderea susținerii și supravegherii solicitantului pe perioada instruirii
 • Adeverință de venit/șomaj al solicitantului (dacă solicitantul nu lucrează, adeverința de venit/șomaj al părinților)
 • Un document care să ateste nivelul studiilor absolvite (copie după diplomă, adeverință de la școală, etc.)
 • Constituie avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă
 • Constituie avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat (o școală, un centru de plasament, sau o altă instituție care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) care să ateste necesitatea acestei sponsorizări în cazul solicitantului și care să recomande solicitantul pentru Program.

Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poștale) este 25 ianuarie 2019.

Formularul și alte informații, găsiți AICI (click)


Sursa: ZiarTarguNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *