Sfaturi pentru sănătate: Răceala, frigul și antibioticele

1

Anotimpul rece vine la pachet, cu sau fără voia noastră, cu răcelile și acest lucru atrage după sine o isterie în masă, cu tot ceea ce presupune acest lucru: oamenii dau năvală la UPU, își fac programare la medicul de familie sau se aventurează în miez de noapte la farmaciile de gardă, pentru ANTIBIOTICE.

Ceea ce nu știu mulți oameni este că ceea ce e viral (pentru că aceasta e definiția răcelii, o infecție acută virală ușoară), nu se tratează cu antibiotice!

Antibioticele nu acționează pe virusuri, iar reacțiile adverse sunt mai mari decât beneficiile.

Utilizarea lor se impune doar când se constată o suprainfecție bacteriană, așa încât, până când medicul nu consideră că este absolut necesar, nu abuzați.

Ceaiurile calde, paracetamolul, aspirina sau frecțiile cu oțet sunt cu mult mai eficiente și mai puțin toxice pentru organism.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Nelu spune

    CORECT și ADEVĂRAT ! De ajutor este și Carmol ,daca are cine va frecționa , Pe cei care se Aventurează. Noaptea pe la 03 :05 pe la farmaciile de Gardă Sincer fără a fi mojic le as sugera o ,, Aventura de o noapte,, care daca transpirați serios e cu 2 rezultate va scăpa de răceală și puteți deveni și Tătic la o adică. BAFTA multa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate