Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Sfaturi pentru sănătate: Răceala, frigul și antibioticele

Anotimpul rece vine la pachet, cu sau fără voia noastră, cu răcelile și acest lucru atrage după sine o isterie în masă, cu tot ceea ce presupune acest lucru: oamenii dau năvală la UPU, își fac programare la medicul de familie sau se aventurează în miez de noapte la farmaciile de gardă, pentru ANTIBIOTICE.

Ceea ce nu știu mulți oameni este că ceea ce e viral (pentru că aceasta e definiția răcelii, o infecție acută virală ușoară), nu se tratează cu antibiotice!

Antibioticele nu acționează pe virusuri, iar reacțiile adverse sunt mai mari decât beneficiile.

Utilizarea lor se impune doar când se constată o suprainfecție bacteriană, așa încât, până când medicul nu consideră că este absolut necesar, nu abuzați.

Ceaiurile calde, paracetamolul, aspirina sau frecțiile cu oțet sunt cu mult mai eficiente și mai puțin toxice pentru organism.
Un comentariu la “Sfaturi pentru sănătate: Răceala, frigul și antibioticele

  1. Nelu

    CORECT și ADEVĂRAT ! De ajutor este și Carmol ,daca are cine va frecționa , Pe cei care se Aventurează. Noaptea pe la 03 :05 pe la farmaciile de Gardă Sincer fără a fi mojic le as sugera o ,, Aventura de o noapte,, care daca transpirați serios e cu 2 rezultate va scăpa de răceală și puteți deveni și Tătic la o adică. BAFTA multa.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *