”Timpul, anotimpul şi culoarea”, expoziție semnată Dumitru Bezem

0

Biblioteca Județeană a găzduit miercuri, 21 octombrie, expoziția de pictură „Timpul, anotimpul şi culoarea” semnată de artistul plastic Dumitru Bezem. Alături de artist au fost scriitorii Adrian Alui Gheorghe și Emil Nicolae, dar și Vasile Pleșca, colecționarul care a pus la dispoziția bibliotecii 30 de tablourile cu peisaje de toamnă și de iarnă  pictate de Dumitru Bezem.

Scriitorul și directorul Bibliotecii G.T. Kirileanu, Adrian Alui Gheorghe:
Am să încep nu prin a-l lăuda pe pictor, ci a-i considera,  în primul rând,  pe cei care au făcut posibilă această expoziție. E vorba despre 2 colecționari din Piatra-Neamț, doamna Elena și domnul Vasile Pleșca, care cu generozitate ne-au oferit o selecție din bogata lor colecție Dumitru Bezem, pentru a ne bucura pe noi azi. E și un gest de apreciere și iubire pentru pictor, mai ales că peste câteva zile împlinește 68 de ani.
În colecțiile celor care au făcut posibilă expoziția există multe valori nemțene și naționale iar în perspectivă vom încerca să-i facem să mai aducă tablouri semnate de pictori din perimetrul nostru. Merg pe ideea că această expoziție îi reprezintă în totalitate pe colecționarii noștri, știm prea bine, „ești ceea ce alegi”.

Artistul plastic Dumitru Bezem:

Eu vă multumesc că sunteți aici, că mă sărbătoriți. Multumesc și familiei Pleșca care a fost alături de mine în momente de nevoie , artistul trebuie să reziste timpului  din punct de vedere material și să găsească soluții.

Vernisajul expoziției a fost în sine și un semn de prețuire pentru artist din partea prietenilor-colecționari. De asemenea, o expoziție mai amplă, cu tablouri semnate Dumitru Bezem se află și la Galeria de artă Lascăr Vorel.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate