Țigla metalică sau țigla ceramică? Ce să alegi

Alegerea invelitoarei pentru acoperis reprezinta o provocare destul de dificila mai ales din cauza faptului ca exista o multime de optiuni in comert. De cele mai multe ori, batalia finala se da intre tigla metalica si tigla ceramica. Dar care este oare cea mai buna optiune? Pe aceasta tema ne-am propus sa discutam in randurile urmatoare.

Am luat legatura cu echipa de la Liner Ecomet pentru a afla care este cea mai buna alegere pentru un acoperis durabil, estetic si rezistent: tigla metalica sau tigla ceramica? Daca si tu ti-ai pus aceeasi intrebare, atunci ar trebui sa citesti acest articol.

Ar trebui sa incepem prin a spune faptul ca fiecare tip de invelitoare pentru acoperis prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Alegerea acoperisului o vei face, de asemenea, tinand cont de mai multi factori importanti, precum costurile pentru achizitie dar si durata de viata. Greutatea acoperisului reprezinta un aspect la fel de important.

In randurile urmatoare iti vom prezenta avantajele si dezavantajele tiglei metalice dar si a celei ceramice. Tinand cont de toate cele prezentate mai jos, vei putea face cea mai buna alegere pentru tine si casa ta.

Tigla metalica – optiunea preferata de majoritatea romanilor

La momentul actual tigla metalica reprezinta optiunea preferata de majoritatea romanilor. Practic, conform unui studiu realizat de zf.ro, tigla metalica ocupa un procent de 70% din piata de acoperisuri din Romania, ceea ce este cu adevarat impresionant.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa ne mire popularitatea tiglei metalice. Iar asta deoarece numarul mare de avantaje pe care le prezinta aceasta o recomanda ca o optiune viabila pentru acoperis.

Tigla metalica are in primul rand un pret foarte accesibil, fiind disponibila in grosimi de la 0,35 mm la 0.6 mm. Practic, indiferent care este bugetul pe care il ai la dispozitie, vei gasi o varianta potrivita nevoilor tale. De asemenea, chiar si tigla metalica Bilka de cea mai buna calitate are un pret destul de accesibil.

Un alt avantaj major este si greutatea redusa pe care aceasta o are. Practic, un metru patrat de tigla metalica are o greutate de cel mult 5.5 kg, ceea ce inseamna mai putina presiune pe structura acoperisului.

Estetica placuta dar si faptul ca ai la dispozitie o gama foarte diversificata de culori reprezinta, de asemenea, un avantaj major. Ai la dispozitie peste 25 variante de culoare, atat lucioase cat si mate, astfel incat sa alegi cea mai placuta optiune.

Durata de viata mare reprezinta un alt motiv caruia i se datoreaza popularitatea tiglei metalice. Durata de viata medie a aceste tigle este de minim 30 de ani, insa exista si produse cu o durata de viata mult mai mare. Mai mult decat atat, montajul se face usor si rapid, ceea ce inseeamna costuri mai mici pentru manopera.

Singurele capitole la care tigla metalica poate prezenta dezavantaje este termorezistenta, ventilarea si capacitatea de a-si pastra proprietatile estetice in timp. In rest, exista o multime de avantaje care recomanda tigla metalica ca o varianta ideala pentru constructia acoperisurilor.

Tigla ceramica – o varianta rezistenta, dar costisitoare

Tigla ceramica este considerata a fi cea mai rezistenta optiune pentru acoperisuri. Durata sa de viata poate depasi 100 de ani, prezinta un grad ridicat de termorezistenta si totodata isi pastreaza aspectul atragator in timp.

Ventilarea se face cu usurinta insa greutatea sa este foarte mare, montajul este greu de realizat iar costurile finale pot fi de doua ori mai mari decat in cazul in care se opteaza pentru tigla metalica.

Practic, daca facem o comparatie intre avantajele si dezavantajele ambelor variante, putem concluziona faptul ca tigla metalica reprezinta o optiune pe care cu totii trebuie sa o avem in vedere atunci cand ne construim acoperisul, mai ales daca bugetul nu este foarte mare.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate