Ți-ai sunat bunicii azi? Spune-le „La mulți ani“ de ziua lor!

2

ziuav

Ziua vârstnicului, care se marchează an de an pe data de 1 octombrie, constituie prilejul cel mai potrivit pentru DGASPC Neamț de a le ura seniorilor din județ viață lungă și frumoasă alături de cei dragi. Totodată, este ocazia de a reaminti tinerei generații să acorde zilnic măcar câteva momente din viața lor bunicilor și părinților. Marcarea Zilei Vârstnicilor vine anul acesta cu o noutate în județul Neamț.

Între DGASPC Neamț și Fundația Principesa Margareta a României s-a încheiat un parteneriat, toate acțiunile comune fiind destinate să vină în sprijinul bătrânilor singuri, bolnavi, ori aflați în dificultate. Astfel, pentru a veni în ajutorul acestora, Fundația Principesa Margareta a României a lansat în 2015 un serviciu unic în țara noastră, „Telefonul vârstnicului”, care poate fi apelat gratuit la 0800.460.001 de către orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoţional sau care vrea să reclame abuzuri, apelurile fiind preluate de operatori specializaţi în asistenţă socială.
Pentru ca acest sprijin să fie dublat și de susținere prin servicii specializate, între DGASPC Neamț și FPMR s-a încheiat un parteneriat care își propune să încurajeze apropierea dintre generații și să-i determine pe tineri să păstreze legătura cu bunicii lor.

„Dacă ne uităm în jurul nostru vom constata că sunt foarte mulți bătrâni singuri, care nu au pe nimeni alături și care nu visează decât să le treacă cineva pragul și să le spună o vorbă bună. Poate mulți dintre noi nu realizăm cât de ușor este să aducem bucuria în inima bunicilor doar printr-un simplu telefon sau făcându-le o vizită. De aceea, de ziua lor, va propunem sa ne sunam bunicii sau părinții și astfel sa creăm din ziua de 1 octombrie o sărbătoare de suflet care să ne aduca mai aproape și să ne facă să ne gândim la oamenii datorită cărora suntem astăzi unde suntem“, a spus Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț. În evidențele instituției figurează peste 20.000 de persoane cu dizabilități, cea mai mare parte dintre acestea fiind persoane în vârstă care beneficiază lunar de sprijin, consiliere și servicii specializate.

2 Comentarii
  1. Ion Ciubotaru spune

    Iasi suna cu drag Au plecat cu parinti la Domnul Le simpt lipsa cit voi trai Dumnezeu sai odicneasca in pace AMIN

  2. Maria Cosma spune

    Ai mei sunt morti de cand parinti erau mici!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate