Tesla lansează pe piață bateria care face locuințele dotate cu panouri solare total independente energetic

4

Bateria litiu-ion reîncarcabilă „Tesla Powerwall” este proiectată pentru a fi montată pe perete și conectată la rețeaua electrică locală. Această baterie  poate stoca energia furnizată de panouri solare sau rețele electrice în momentul în care aceasta furnizează energie ieftină, în special în timpul nopții, susține Elon Musk în prezentarea noului produs.

TESLA

Bateria „Tesla Powerwall„, care poate fi montată pe peretele unei case sau într-un garaj, poate face locuințele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de rețelele electrice tradiționale. Livrările vor începe la sfârșitul verii în SUA, la prețuri de 3.500 de dolari pentru 10kWh si 3.000 de dolari pentru 7kWh și va fi disponibilă în întreaga lume anul viitor, scrie money.cnn.com.

Cine a fost TESLA? Nikola Tesla  a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință ai sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX. Invențiile și munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoștințelor moderne legate de curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuție a puterii și motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluție Industrială.

Pentru mai multe detalii legate de activitatea cunoscută sau mai puțin cunoscută a lui Nikola Tesla vă invităm să urmăriți materialul video atașat.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Marius spune

  Noutatea e ca e PRIMA baterie care da independenta totala fata de sursele clasice de energie …adica cu o baterie asa si 2-3 placi solare nu mai ai nevoie de E-on , sau cum so mai chema acum ….

 2. feraru marcel spune

  Romanii n-au nevoie de chestii de astea, tesla avand cu totul alte intelesuri si intrebuintari ! Ciudosii stiu de ce….

 3. mickey999 spune

  As cumpara unul din cele doua modele de masini oferite pe piata la ora actuala de Tesla insa preturile sint ridicole.

 4. Mihai spune

  Asa si care este noutatea? Acumulatori sau „baterii” cum le spuneti exista de cand lumea si pamantul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate