Termenul limită de depunere a declarației 205 – venituri din dividende, dobânzi, premii și jocuri de noroc

0

Termenul limită de depunere a formularului 205 „Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit” este 28 februarie 2017.

Formularul este utilizat pentru declararea veniturilor realizate începând cu 1 ianuarie 2016.

Declarația 205 se depune de către plătitorii impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului, pentru următoarele tipuri de venituri:

  • venituri din dividende;
  • venituri din dobânzi;
  • venituri din lichidarea unei persoane juridice;
  • venituri din premii;
  • venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;
  • venituri din alte surse.

Declarația 205 se depune și de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societățile de administrare a investițiilor/societățile de investiții autoadministrată, pentru urmatoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe venit:

* câștiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;

* venituri din jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker. În cazul în care, în cursul anului, la nivelul aceluiași plătitor, au fost efectuate plăți privind mai multe tipuri de venituri, se completează un singur formular. Pentru fiecare tip de venit plătit se generează, în același formular, câte un tabel, înscriindu-se datele corespunzătoare pe beneficiari de venit, aferente anului de raportare.

Declarația se depune la organul fiscal central la care plătitorii de venituri sunt înregistrați în evidența fiscală, până la data de 28 februarie 2017. Formularul îl găsiți aici: Declaratia_205.

Reamintim că de la 1 ianuarie 2017, prin reglementările deja existente în Codul Fiscal, urma să se aplice CASS veniturilor din dividende, dobânzi și/sau venituri din alte surse, indiferent dacă beneficiarul mai realiza și alte venituri. Această prevedere este abrogată de la 1 februarie 2017, ea fiind aplicabilă pentru luna ianuarie 2017.

În cazul veniturilor din dividende, dobânzi și/sau venituri din alte surse, nu se va datora CASS dacă se vor realiza concomitent cel puțin unul din următoarele venituri: venituri din salarii, pensii, activități independente, venituri din asocierea cu o persoană juridică, activități agricole, silvicultură, piscicultură, indemnizație de șomaj, indemnizație pentru creșterea copilului, ajutor social, indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă.

d205

 

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate