Teatrul Tineretului Piatra Neamţ invitat la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, cu spectacolul Contra iubirii

0

teatruTeatrul Tineretului Piatra Neamţ prezintă sâmbătă, 11 octombrie 2014, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului „Luceafărul” Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) spectacolul „Contra iubirii”.

FITPT se află în plin proces de desfăşurare – a început în data de 5 octombrie şi se va încheia în data de 12 octombrie. Ediţia de anul acesta reuneşte sub genericul “Noi realităţi teatrale”, 24 de companii de stat și independente din 15 ţări (Austria, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Olanda, SUA), care vor evolua în cele 8 zile de festival.

Contra iubirii

de Esteve Soler

Traducerea din limba spaniolă: Luminiţa Voina-Răuţ

Distribuţia:

Prințesa: Nora Covali

Țăranul: Cezar Antal

Rănitul: Cezar Antal

Fata: Corina Grigoraş

Vecinul: Dragoș Ionescu

Prima prietenă: Ecaterina Hâţu

A doua prietenă: Lucreţia Mandric

Ea: Alexandra Suciu

El: Florin Hrițcu

Doamna: Nora Covali

Domnul: Florin Hrițcu

Al doilea domn: Cezar Antal

Mama: Loredana Grigoriu

Tatăl: Rareş Pîrlog

Fiul: Florin Hrițcu

David: Dragoș Ionescu

Carolina: Ecaterina Hâţu

Controlorul: Rareş Pîrlog

Vocea astronautei: Nora Covali

Vocea astronautului: Florin Hrițcu

Astronauta: Lucreţia Mandric

Figurație specială (astronautul): Octavian Rădoi

Regia: Bobi Pricop

Scenografia: Adriana Dinulescu

Muzica: Cezar Antal

Ilustrație video: Bobi Pricop și Adriana Dinulescu

Fotografii: Ciprian Iorgu

Premiera: 10 și 11 mai 2014

Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani

Contra iubirii e o lume alcătuită din sensuri demontate, asamblabile după reguli ce frizează absurdul, populată de fiinţe care au organul sufletesc al inimii dereglat. Oamenii devin din ce în ce mai puţin oameni pe măsură ce, în ei, se stinge Iubirea, fie ea erotică, paternală sau caritabilă.

Esteve Soler (n. 1976, Spania) a devenit deja un nume de referinţă în dramaturgia mondială. Trilogia sa, alcătuită din piesele Contra progresului (2008), Contra iubirii (2009), Contra democraţiei (2010), a fost tradusă în peste zece limbi și s-a bucurat, până în prezent, de peste 50 de montări pe scene din întreaga lume.

Succesul acestei trilogii s-ar explica prin faptul că dramaturgul spaniol este un vizionar. Cu un acut simţ al anomaliilor de mentalitate dirijate de cei care deţin puterea de a crea inginerii sociale, el face din scrisul său un telescop prin care vedem dezvoltarea tumorală, în stadiu ultim, a tendinţelor maligne din prezent.

Tânărul regizor Bobi Pricop (n.1986, Piatra-Neamţ), premiat încă de la spectacolul de debut, creditat de critica teatrală, care i-a apreciat tehnica sigură de decupaj a elementelor esențiale în spectacol, vine în teatrul cu care a crescut propunând un proiect dificil, care în mod sigur nu va lăsa indiferent publicul spectator. Gabriel Pricop (nume oficial) are dublă specializare, absolvind Facultatea de Teatru – Actorie în 2008 (clasa prof. Sanda Manu – Universitatea „Spiru Haret“ Bucureşti) și Regie teatru în 2011 (clasa prof. Tudor Mărăscu – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti). Tot în cadrul UNATC București a absolvit şi un masterat de regie teatru, în 2013, la clasa prof. Ducu Darie.

Adriana Dinulescu (n. 1984, București), un ochi care decupează estetic, cu inventivitate proaspătă, lumile teatrale, propune pentru acest spectacol spaţii scenografice şi costume cu o stranietate ce te smulge din plictisul obişnuinţei cotidiene. Cu studii politehnice și abilităţi de grafician, designer, decorator, Adriana a optat pentru teatru, absolvind UNATC, secţia scenografie, în 2008.

Mesajul acestui spectacol este orientat în direcţia contrarierii receptorului, dintr-un imbold salvator: conştientizarea păcatelor lumii actuale contra Iubirii, sentimentul care ne defineşte cel mai bine umanitatea.

Dacă doriţi să vă trataţi Inima, veniţi să vedeţi Contra iubirii!

Raluca Naclad – secretar literar TT

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate