Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 18 august 2019
  • :
  • :

„Te omor cu mâna mea, m-auzi?” Retrospectiva unei vieți distruse

Nicio femeie nu își imaginează, în cea mai fericită zi a vieții ei, un asemenea deznodământ. Cine s-ar gândi?

Scenariul firesc e cel clasic : căsătorie, copii, vacanțe împreună, liniște, respect, iubire…sau cel puțin așa ar trebui să fie. Nimic nu pare să umbrească o poveste ticluită atât de frumos, în cele mai mici detalii .

După un timp, însă, te trezești prizoniera unei vieți pe care nu o recunoști, ferecată într-un corp aproape mutilat, și te întrebi unde ai greșit. Nu, categoric ai greșit undeva, altfel nu meritai ce ți se întâmplă . Insultele au luat locul declarațiilor frumoase, hainele tale au fost înlocuite cu niște monstruozități lălâi, trusa de machiaj zace flenduri pe podea.

Mâncarea nu are gust. Casa e un dezastru. Ești o mamă execrabilă, nu ești în stare de nimic, naiba l-a pus să te ia de nevastă. Telefonul nu-ți mai aparține decât atunci când ești nevoită să menții aparențele. „ Sunt bine”, asta trebuie să spui în timp ce te rogi să îți vină o idee salvatoare pentru a putea refuza a n-a oară o invitație la film, cu unica ta prietenă.

Ești urâtă. Ești grasă. Ești idioată. Să zici mersi ca unul ca EL stă cu tine. De atâtea ori ai auzit-o, încât începi să crezi. Și totusi îl iubești, femeie naivă, și speri că are o pasă proastă…care ține de 4 ani. Nici nu te gândești să-l lași, cum ai putea? Copiii trebuie să aibă tată…nu, exclus, plus că TU încă il iubești, am mai spus-o?!

Ca-n „ Metamorfoza ” lui Kafka, tu, Gregor, ai devenit peste noapte un gândac, care așteaptă să fie strivit. Și nici nu trebuie să aștepți prea mult pentru că deja se întâmplă…întâi o palmă, apoi două, experimentezi și un pumn, o coastă ruptă..și te încăpățânezi să crezi mereu că e vina ta.

În puținele momente bune, ale lui, își cere iertare, plânge, se tăvălește pe jos, te imploră să îl ierți. Cum să nu-i mai dai o șansă, dacă plânge? Il ierți, că doar a fost o toană..iar atunci când începi să speri că s-a terminat, o ia de la capăt…agonie și extaz, doar că în ordinea inversă.

E o ciclicitate perfectă, în marea majoritate a cazurilor. Frica te paralizează, și puține sunt cele care au curajul să ceară ajutor, să iasă din cea mai mare mizerie a vieții lor.

Violența nu este o soluție, mai ales exercitată asupra unei femei. E un act josnic, de o pură și condamnabilă mediocritate. Un primitivism în forma cea mai pură.

Nu vă aruncați viața la gunoi! Cereți ajutor, găsiți în voi curajul de a lupta , pentru că numai voi o puteți face. Dacă nu o faceți pentru voi, gandiți-vă la copiii voștri…
Un comentariu la “„Te omor cu mâna mea, m-auzi?” Retrospectiva unei vieți distruse

  1. Nelu

    TRIST și Adevărat , mai cu seamă Azi când noțiunea de FAMILIE a ajuns o Utopie . Concubinajul e legal , deci de ce sa nu Experimenteze și altele , Acum sa fim Lucizi , Ei , El și Ea se ,ajung sa se cunoască din liceu , cu ocazia unui eveniment , prin alții ori mai Nou prin ,pe site . Urmează corespondenta moderna ( e mail ,SMS ) întâlniri romantice ,din care in unele situații i a naștere și un Bebe , DAR care Bebe e procreeat cu gand Ascuns in felul de a o ,îl face Fidel , a ori UNI , avea Siguranță că va fi a lui a ei , Urmează sa se IA mai de voie mai de nevoie din cauza părinților ( tătici ca Vasile Baciu socru lui Glanetasu ION ) se mai afla , In fine , Nunta mare , masa bogată, invitați de soi , antren , fițe , după care DEZASTRU , ora dimineții ,când se face Socoteala, Aduna suma Darurilor și se Realizează că SURPRiSE fițele au costat astfel că NUMAI sunt Bănuți pentru Casa Tinerească ,așa fel și asta în 90% din cazuri și cu fițe și fără trebuie Realocare la Casa bătrânească cu unii din socri , părinți TATA ori MĂMICĂ , unde au loc niste constatari , schimbări : plânge pruncu , e zgomot în casa, odihna sa. dus, mâncarea când e rândul tinerilor Nu are Savoare , curățenia Nu e Desăvârșită, Nu știe a juca turceste ,, cadână,, ori pa Sistem ( și la manele , acum Nu mai e cu Iubire ,e pe joc ,dans , Sentimentul) GRAV Nu stie , Nu vrea să deprindă ,, aici amândoi pot fi corigenți Tehnici Kamasutra , BANUTIi se isprăvesc , țipă repede, astfel încât Nu se pun la Cheltuielile Casei bătrânești la întreținere e caz MIOARA Roman vs RAPPS, cauze care in Timp , nu mult duc la cele relatate în art . ori la niste regrete , blesteme de zi, ora, clipa care se îneacă în alcool ,duc la Escapade și Depresii , care Inevitabil va destrăma viața de Cuplu , daca a fost o a astfel de viață ? Caz Elodia de Neamț , Țuțuianu , dispărută , nici până astăzi ,Nu au găsit trupul , prin lac Bicaz (se presupunea), Pe El mare lucru dacă Nu l. au pus în Libertate ?? Sa Nenorocească pe alta .

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *