Ce firma nemteana a fost sprijinita in anul 2012 cu 420.000.000.000 lei vechi din banii romanilor care muncesc ?

4

Din banii pe care-i platim cu totii la taxe si impozite, o parte se duc in cosul bugetar european de unde se intorc sub forma de bani europeni ce se dau pe diferite proiecte europene sau scheme de sprijin . Desigur ca Romania nu este in stare sa ia inapoi decat o mica parte din cat da, iar din acea mica parte, datele arata ca firma TCE 3 BRAZI din NEAMT a primit in campania de sprijin pe suprafata in anul 2012 pentru suprafetele agricole pe care le are, un ajutor de 420.000.000.000 lei vechi, bani proveniti din buzunarele romanilor care muncesc .
Potrivit unui clasament APIA, dintre toti proprietarii de teren din Romania, cei mai multi bani au fost primiti de TCE 3 Brazi care exploatează în Brăila.
Daca e sa ne uitam cu atentie la firmele ce graviteaza in jurul TCE 3 BRAZI, vom vedea ca din banii munciti de romanii cinstiti, ajung in acest grup economic sume care transformate in bani vechi sunt greu de pronuntat pentru romanii de rand caci la 9 zerouri in sus vorbim de trilioane, iar daca insumam cifrele de afaceri pe ultimi ani, tare ne este frica ca iese ceva cu catralioane .
Faptul ca o firma are acces la atatia bani e posibil daca se respecta o legislatie si ai in spate o rampa politica unsa bine, dar daca gresesc va rog sa ma corectati, consider o mare sfidare ca facand afaceri pe banii amaratilor care platesc taxe si impozite sa vii apoi sa tii lectii de moralitate si de eficienta economica sau agricola.
Colegii de la www.badpolitics.ro titrau recent „Jaf cosmic in Insula Mare a Brailei” spunand ca : Pe cât de intransigent e guvernul cu sutele de mii de mici fermieri, pe atât e de indulgent cu “primul fermier al țării” – caracatița care căpușează Insula Marea a Brăilei de 20 de ani. În teorie, e corect ca toată lumea să plătească un impozit pe venitul agricol. În practică, după felul în care a fost formulat, acesta îi va ruina doar pe fermierii mici, care deja nu își pot deduce TVA pentru cheltuielile făcute și care nu sunt în nici un fel de cea mai mare calamitate care sufocă agricultura: hoții. Pentru fermierii mari, taxarea are costuri doar pe termen scurt, însă pe termen lung îi ajută să-și extindă afacerile pe terenurile abandonate de cei dintâi. Însă există și o categorie care a fost tot timpul privilegiată și care continuă să fie: latifundiarii care au primit terenurile în arendă (derizorie) de la stat. Pentru ei, impozitul pur și simplu nu se aplică. Cât de mare este nedreptatea? Atât de mare încât 670 de mii de agricultori sunt sacrificați pentru beneficiul unuia. Practic, mult mai rău decât în 1907!

Tot colegii de la www.badpolitics.ro ne explica de ce Insula Mare a Brăilei are parte de condiții cu totul speciale:
1. Terenul aluvionar este excelent pentru agricultură.
2. Apa pentru irigații este disponibilă din abundență, la distanță mică.
3. În perioadele de secetă sau de inundații, impactul în IMB este mult atenuat.
4. Suprafața enormă face arătura extrem de eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.
5. E disponibil transportul naval, care reduce costurile de aprovizionare și mărește prețurile încasate.
6. Furturile agricole sunt, practic, excluse.
În aceste condiții, o producție echivalentă valoric cu 10-15 tone de cereale la hectar este ceva absolut firesc. Cât plătește concesionarul pentru acest privilegiu? 400 kg de grâu la hectar și zero impozite, deci 5 milioane de euro. Doar subvenția este de 10 milioane de euro, deci practic, statul îi dă gratis cea mai bună fermă arabilă din România plus ceva “mărunțiș”. Iar toate aceste lucruri n-au fost gratis: La vremea ei, amenajarea IMB a costat România muncă și bani care pot fi echivalați la miliarde de euro.
Ce se întâmplă în timpul ăsta pe piața privată? Un arendaș plătește o tonă pe hectar pentru bucăți de teren de ordinul a câteva hectare, expuse hoților și intemperiilor, a căror productivitate medie se învârte între 4 și 5 tone. Din cele 3 – 4 tone rămase, arendașul trebuie să facă lucrările și să rămână cu profit.
Prin urmare, care este valoarea reală a arendei din Insula Mare a Brăilei? Calculul nu e prea greu de făcut. Din cele 10-15 tone produse se scad cele 3-4 tone necesare pentru acoperirea costurilor și a profitului. Rămân 7-11 tone pentru care arendașul nu are nici un merit și pentru care renta ar trebui să-i revină proprietarului – statul. Știm deja cât primește: mai nimic!
Astfel, pierderea statului este în scenariul minimal de 56000 ha X 7 tone x 200 de euro, deci 78 de milioane de euro. În scenariul maximal, pierderea este de 56000 ha x 11 tone x 250 euro, deci 154 de milioane de euro. Practic, într-un an mediu spre bun, statul ar încasa doar din Insula Mare a Brăilei tot atât cât speră acum să ia de la 670.000 de fermieri, cu japca.
Articolul „Insula Mare a Brăilei jupoaie de la stat suma pe care statul vrea s-o jupoaie de la fermieri. Jaf cosmic in Insula Mare a Brailei” este mult mai complex iar cei curiosi de parerea celor de la www.badpolitics.ro pot citi mai multe aici
Noi asteptam doar ca genul acesta de firme sa vina in economia reala sa vedem ce pot face cu munca si cu banii lor, nu cu ai nostri, ca asa cu sute de miliarde nemunciti in cont orice roman cu 2 clase poate sa mearga cu „gipanul” si sa o arda cu pretentii de intelectual, ba chiar ar putea candida si sa ajunga si presedinte de consiliu judetean daca ar vrea, ca doar nu ar fi din banii lui ci din ai nostri. Hai pa!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. R.Vasile spune

    marele agricultor al tarii

  2. popa gheorghe adrian spune

    Daca se poate, de ce sa nu se fure? Cat timp romanul e naiv si prost, sa ne fure. Spor la furat dragi politicieni!

  3. de astazi coroi spune

    din cate sunt informat contractul lui sc trei brazi a fost anulat pentru insula mare a brailei de catre instanta de judecata de la capitala si a fost validat noul contract de arendare a insulei mari a brailei cu sc agricost srl iasi cui.14327160,societate care se afla in relatii de afaceri apropiate cu tarata.deoarece noul contractant nu dispunea de tehnica necesara exploatarii agricole a facut tandemul cu tarata,prin contractul de arendare se interzice subarendarea.ADUCETI-VA AMINTE DE MAREA TEAPA DE ZECI DE MILIOANE EU.PE CARE A LUAT-O COMCEREAL VASLUI CARE PE MANA LUI TARATA S-A DUS IN FALIMENT IAR ADMINISTRATORUL S-A ALES CU EXECUTAREA UNEI CONDAMNARI DE 4 ANI.eu nu inteleg de ce acest om a mai venit in judet sa ne incurce politic din cauza careia judetul pierde sume considerabile.de ce nu-l invata un prieten sa se retraga la agricultura ca a jefuit destul.ganditi-va ca luat dea moaca cea mai mare intreprindere de exploatari forestiere din judet si chiar la nivel de tara cu peste 4000 salariati si o bogata tehnica de exploatare.a parjolit tot si a falimentat-o.a venit nea nicu si i-a dat insula mare a brailei cel mai bun teren agricol din tara a jefuit si acum pe mana moarta a individului de la iasi finalizeaza jaful.tarata nu este mare propietar de terenuri ci mare jefuitor.face parte din sistemul instalat la putere dupa 89 si nimeni nu ilpoate opri nici macar marele aranjeor stefan.janel are dreptate cum poate munci corect un om din sistem.DESTEPTAREA.

  4. janel iosub spune

    Diferenta dintre Romania anului 1907 si Romania anilor 2013 este uriasa, in sensul ca romanii din acele vremuri puneau mainile pe furci si coase si decapitau „elegant” astfel de specimene! In vremurile noastre de mare democratie, noi romanii stam si ne uitam ca oligofrenii cum se imbogatesc fostii securisti si turnatori ai securitatii, ba chiar mai mult ii votam si cu mainile si cu piciorele!! Suntem masochistii tranzitiei si ne mandrim cat de saraci suntem!! Saracia a ajuns virtute in tara noastra! Apropo, daca tot am stabilit relatii cordiale cu poporul chinez, de ce nu promulgam si noi legi ca ale lor si aici as face trimitere la executiile pe stadioane cu spectatori ai celor care jefuiesc statul de bani! La ei in China vii si cu cartusul de acasa, sau statul il imputa familiei caruia ii apartine talharul! Daca s-ar aplica si la noi aceasta lege, cu siguranta lucratorii fabricii din GHIMBAV nu ar face fata daca ar lucra no-stop in trei schimburi pt productia de cartuse ce trebuie trase in capatinile multor banditi care s-au imbogatit pe spinarile noastre! Poate parea extremist continutul comentariului, insa, consider ca aceasta este singura solutie pt deparazitarea statului Roman de aceste lichele! Atunci pt ce s-au mai jertfit strabunicii si bunicii nostri aparand aceasta tara? Nu cred ca au murit si au suferit in temnitele securitatii, ca niste fosti securisti cu inclinatii de pokeristi sa se imbogateasca pana crapa de atata bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate