Târgul Marțișorului la grădinița cu program normal nr. 13, Piatra-Neamț

0

De 1 Martie, românii celebrează sărbătoarea Mărţişorului, triumful primăverii asupra iernii, obiectul cu şnur alb şi roşu fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii. Mărţisorul este un talisman menit să poarte noroc, oferit la început de primăvară împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de  răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor.

Cu aceasta ocazie, Grădinița cu program normal nr. 13  din Piatra-Neamt desfășoară în perioada 28 februarie – 3 martie 2022 prima ediție a Târgului Mărțișorului „Zvon de primăvară”, în parteneriat cu părinții preșcolarilor și Asociația Veronica Filip. Scopul activității este formarea şi dezvoltarea la preșcolari a unor componente educaţionale, morale şi de caracter (dragostea faţă de patrie, dragostea faţă de valorile spirituale ale neamului, dorinţa de a cunoaşte specificul nostru, fiinţa noastră naţională, românească prin înţelegerea implicării copiilor în cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti în vederea păstrării fiinţei noastre naţionale şi dăinuirii ei peste veacuri.

Un alt scop a fost dezvoltarea creativității. Pentru o perioadă, sălile de grupă au devenit ateliere pentru micii artiști. Fiecare copil a lucrat cu interes, cu entuziasm, cu emoție și mai ales cu multă iubire, pentru a realiza mărțișoare cât mai frumoase pentru cei dragi. Întreaga activitate s-a realizat sub îndrumarea doamnelor educatoare și cu ajutorul sprijinului oferit de catre părinți.

Cei mici și-au dezvoltat creativitatea confecționând mărțișoare din: bucăți de lemn, hârtie colorată , flori uscate, șervețele, ipsos, fire și materiale textile. Vedetele târgului au fost fără doar și poate brioșele-mărțișor sau mărțișoarele dulci.  Datorită diversității materialelor și a tehnicilor de lucru, preșcolarii au lucrat cu mai mult entuziasm. Joaca, activitatea, munca, reacția fiecărui micuț sunt de o valoare inestimabilă!

În afara de mărțișoare, copiii au confecționat și felicitări și diverse ornamente. Preșcolarii celor 3 grupe (mică, mijlocie și mare) au fost îndrumați cu multă răbdare și dăruire de către educatoarele lor Crușitu Alexandra, Afloarei Elena și Savin Ioana.

Toate creațiile au fost expuse la Târg, organizat la intrarea în grădiniță, unde au participat: părinți, bunici, colaboratori și parteneri. Suma adunată va fi folosită pentru achiziționarea la nivel de unitate a unei imprimante și altor dispozitive atât de necesare unei bune desfășurări a procesului instructiv-educativ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate