Târgul de Turism al României de la ROMEXPO

0

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care a început joi, 3 noiembrie a.c., găzduieşte, alături de standul României, o serie de standuri de prezentare a unor destinaţii şi obiective turistice româneşti, participarea fiind finanţată din fonduri europene.

Standul României este amenajat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe o suprafaţă de 100 mp, iar vizitatorii vor putea primi informaţii despre principalele destinaţii şi produse româneşti promovate. De asemenea, prin prezenţa la această manifestare, MDRT urmăreşte informarea vizitatorilor cu privire la programele de promovare şi dezvoltare turistică derulate de minister, precum şi furnizarea de informaţii privind clasificarea şi autorizarea în domeniu.

Acţiunea face parte din planul anual de promovare a turismului românesc şi este eligibilă din fondurile europene alocate României în cadrul operaţiunii de creare a unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică. Operaţiunea se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Destinaţiile româneşti sunt promovate la acest târg şi în standurile amenajate de autorităţile publice locale sau de asociaţiile de promovare turistică. Acestea au accesat fonduri europene pentru a finanţa proiecte prin care promovează anumite zone sau obiective turistice româneşti, proiecte care includ participarea la târguri de profil, precum cel de la ROMEXPO.

Este vorba de un număr de 23 de beneficiari ai proiectelor finanţate prin Programului Operaţional Regional. Astfel, 4 consilii judeţene, 10 primării, 8 organizaţii non-guvernamentale şi 1 asociaţie au închiriat 33 de standuri în cadrul spaţiului expoziţional.

Reprezentantii CJ Neamt si ai municipalitatii pietrene sunt prezenti la Targul de Turism al Romaniei.

Târgul de Turism al României se adresează autorităţilor şi asociaţiilor profesionale din turism, agenţiilor de turism şi turoperatorilor, staţiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor şi companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor şi publicaţiilor din turism.

Târgul este deschis între orele 10:00–18:00 în intervalul 3-5 noiembrie, respectiv 10:00–16:00 duminică, 6 noiembrie, în ultima zi a manifestării.

(click aici pentru foto cu standul României sau cu alte standuri ale destinaţiilor româneşti)

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate