Cercetati pentru infractiuni la Legea apelor si la Legea privind protectia mediului

0

Politia municipiului Roman a fost sesizată, în data de 1 noiembrie 2011, în jurul orei 17.00, despre faptul că pe terenul viran, din apropierea soselei de centură a municipiului Roman, au fost găsite, abandonate, substante chimice si ambalate si vărsate.


În temeiul sesizării specialistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au demarat cercetările si au stabilit că administratorul unei firme din Roman a preluat, în chirie, de la o societate comercială o magazie. În aceasta se aflau depozitate deseuri de substante chimice formate din pulberi solide, utilizate la vopsitul fibrelor textile. Aceste deseuri au fost transportate de S. Petrică cu o autoutilitară si aruncate pe un teren viran, parte din acestea ajungând si în apa râului Moldova.

Au fost recoltate probe de pulberi găsite în zona unei guri de canal si apă din râul Moldova, urmând ca după analizele de laborator să se stabilească categoria din care fac parte substantele chimice si gradul de poluare. În functie de rezultat se va propune solutia legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii apelor si Legii privind protectia mediului.

Moldova, rosie ca sangele

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate