Târgul de carte „Libris”, ediția a VIII-a, festin cultural la Piatra-Neamț

Joi, 13 septembrie,  pe platoul de la Curtea Domnească  a fost  lansată cea de-a VIII-a ediție a Târgului de carte „Libris”.

Evenimentul, are ca temă în acest an  „Centenarul Marii Uniri în cărţile scriitorilor de pe cele 2 maluri ale Prutului” și  promite cititorilor fideli o suită de manifestări cultural-artistice ce cuprind lansări de carte, conferințe, prezentări ale ultimelor apariții editoriale, recitaluri de muzică și cărți la preț redus.

La deschiderea oficială au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, oameni de cultură, dar și persoane care iubesc și apreciază cartea.

„Sper ca Târgul de carte „Libris” de la Piatra-Neamț să devină un reper pe harta manifestărilor culturale ale județului și ale țării, dacă se poate. Invit cetățenii din Piatra-Neamț să vină la acest târg și să cumpere carte.”, a menționat Mihai Apopii, președintele CCI Neamț.

„Este o deosebită plăcere să particip la deschiderea unuia dintre cele mai importante târguri desfășurate în Piatra-Neamț. Târgul de carte este un eveniment special și cred că orașul Piatra-Neamț ar fi mai sărac dacă nu ar exista un astfel de eveniment, care se pliază foarte bine pe cultura existentă în orașul nostru. Vreau să transmit felicitările mele tuturor celor implicați în realizarea acestei manifestări.”,  a precizat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

„Nu pot decât să îi felicit pe cei care participă la acest târg de carte și să nu uităm, dacă vrem să ne potolim setea de cunoaștere trebuie să o facem citind. Sunt convin că rolul cărții este foarte important în societatea românească.”,  a punctat și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Asaftei.

Ca o noutate în acest an, una extrem de bine-venită,  Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț – prin suportul acordat de Camera de Comerț, va avea un stand de colectare de cărți care vor fi dăruite copiilor, tinerilor și vârstnicilor din centrele noastre sociale.  Astfel, cei care vor veni la lansările de carte sau pur și simplu să viziteze târgul, pot să aducă de acasă cărți sau rechizite pe care să le doneze.

Târgul de carte este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Județului Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei municipiului Piatra-Neamț.

Programul Târgului de Carte „Libris” poate fi consultat aici 

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate