Neamț: A fugit de acasă după o ceartă cu părinții. Polițiștii l-au căutat până și în albia Ozanei

0

Un băiat în vârstă de 15 ani, din Târgu-Neamț, a decis să fugă de acasă după o ceartă cu părinții. Potrivit surselor noastre, faptul că nu învață suficient ar fi fost cauza nemulțumirilor.

Panicat că băiatul nu a revenit acasă după ceartă, tatăl său a anunțat Poliția.

„La data de 24 martie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat de 48 de ani, cu privire la faptul că fiul său în vârstă de 15 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în cursul aceleiași zile și nu a mai revenit”, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Potrivit sursei citate, imediat după sesizare, au fost constituite echipe operative care au demarat de urgenţă căutările, activitățile fiind desfășurate cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale pe parcursul întregii nopți. Sursele noastre neoficiale spun că forțe impresionante – circa 40 de polițiști, jandarmi și pompieri- au făcut noapte albă pentru a-l găsi pe adolescentul fugit de acasă.

L-au căutat până și în albia râului Ozana, fără succes.

Din fericire, băiatul a revenit asupra deciziei sale și s-a întors acasă, astăzi, 25 martie. Teafăr și nevătămat.

„În această dimineață (25 martie- n.r.), minorul a revenit la domiciliu, iar din verificările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, pe perioada dispariției acesta s-a aflat în municipiul Piatra Neamț și nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Din cazul prezentat mai sus, am putea trage câteva concluzii generale. În primul rând, faptul că școala online, practicată în ultimele luni din cauza pandemiei, nu a avut un impact favorabil asupra educației copiilor. Atât elevilor, cât și părinților le este greu să țină pasul cu noile cerințe, iar măsurile luate de către autorități par uneori a fi împotriva lor. De asemenea, deși a fost o mobilizare rapidă și exemplară pentru găsirea adolescentului, din păcate până dimineață nu fusese găsit. Cu ocazia asta, am aflat că la Politia Târgu-Neamț sunt de serviciu noaptea doar vreo 4 politiști– număr insuficient pentru orice problemă mai serioasă. Lor li se adaugă și 2,3 jandarmi care fac tura de noapte. Orice eveniment mai serios se lasă cu mobilizat politiștii care sunt acasă, în timpul lor liber. Poate ar fi bine ca cei în putere că facă mai multe angajări. Și… per ansamblu, n-ar fi rău să fie bine.

Andreea Trăsnea

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate