TÂRG DE PRIMĂVARĂ

0

În perioada 27 februarie – 1 martie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Neamţ şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, organizează TÂRGUL DE PRIMĂVARĂ.
Afis TARG DE PRIMAVARA 2015În dorinţa de a împleti, precum firele albe şi roşii ale Mărţişorului, tradiţia populară străveche din prag de primăvară cu modernismul lumii contemporane, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a invitat pentru acest eveniment meşteri populari renumiţi pe plan naţional şi internaţional – Rodica Ciocârtău şi Maria Todici (Pipirig), Elena şi Vasile Ciocârlan (Ştefan cel Mare), Vasile Dudanu (Grumăzeşti), Cecilia Hăisan (Piatra-Neamţ), Ileana Danci-Horoba (Maramureş), Valentina Acasandrei şi Violeta Radu (Iaşi), Eusebiu Iacinschi (Botoşani), Virgil Moldovan, Gheorghe Zofotă şi Niculae Zaharia (Suceava).
Alături de mărţişoare tradiţionale, Centrul pentru Cultură şi arte „Carmen Saeculare” propune pentru întâmpinarea primăverii articole precum măşti populare, cusături şi ţesături, icoane pe lemn şi sticlă, împletituri din sfoară, ceramică şi artă decorativă.
Duminică, 1 martie, în spaţiul de la „Pavilionul Expoziţional Municipal” („Galeriile de Artă Modernă”) din Bulevardul Republicii, nr. 17, vizitatorii pot vedea şi cele mai noi creaţii ale claselor de meşteşuguri ale Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. E vorba de clasa de hand-made coordonată de către Mădălina Mariuţac, precum şi de clasele externe, respectiv cele de ţesut-cusut de la Vânători-Neamţ (coordonată de prof. Elena Petrariu), de împletituri fibre vegetale – nuiele de la Vânători-Neamţ (coordonată de meşterul popular Stelian Boboc), de ţesut-cusut de la Pipirig, (coordonată de meşterul popular Rodica Ciocârtău), de împletituri fibre vegetale – pănuşi de la Horia (coordonator Carmen-Lenuţa Mititelu), de prelucrare a lemnului de la Negreşti (coordonator Ioan Bobric), de confecţionat măşti şi împletituri sfoară de la Ştefan cel Mare (coordonatori Elena şi Vasile Ciocârlan), de ţesut-cusut de la Gherăeşti (coordonată de meşterul popular Maria Bereşoaie).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate