Târg de Crăciun la Galleria Mall Piatra-Neamţ (FOTO-VIDEO)

1

La Galleria Mall Piatra-Neamț, în această perioadă, se desfășoară Târgul de Crăciun, unde veți putea găsi ornamente, decorațiuni, bijuterii, jucării, produse hand-made și obiecte de artizanat.

Organizatorul, Galleria Mall Piatra-Neamț, și-a dorit promovarea producătorilor locali şi a meşterilor populari, evenimentul reunind aproximativ zece expozanți.

Prezenți la Târg, am stat de vorbă cu câțiva expozanți.

Sunt produse din lemn cu rășină epoxidică. Facem tocătoare, platouri de servire, ceasuri ornamentale. Tocătoarele și platourile sunt tratate cu ulei special pentru contactul cu alimentele, se poate servi de pe ele.”, ne-a declarat domnul Dumitru Vîrlan, de la atelier DUMIR.

Sunt meșter popular, promovez tradiția și vreau să o duc mai departe. Eu am moștenit-o de la bunicile și mătușile mele, de la mama mea. De copil mi-a plăcut lucrul de mână. Am venit cu următoarele produse: ciorapi de lână, cămăși și catrințe brodate de mână, trăistuțe, păpuși tradiționale românești, dar și cadouri de Moș Nicolae și Crăciun. Așteptăm cu drag clienții să ne vadă produsele.”, ne-a precizat doamna Maria Otavă, meșter popular din satul Izvoare, comuna Dumbrava Roșie.

Am venit cu icoane pe sticlă, cu brățări din arta nodului și pentru că vine sărbătoarea Crăciunului, obiecte lucrate manuale, clopoței, îngerași și sticlă pentru mese festive.”, ne-a menționat doamna Elena Costinaș, artist plastic iconar din Reghin, județul Mureș.

De asemenea, o idee inedită de cadouri pot fi gentuțele lucrate manual din piatră prelucrată și vopsită, produse de Mozaic Bags din Piatra-Neamț sau ornamentele din licheni stafilizați, naturali, care reduc mucegaiul și umiditatea excesivă din cameră, de la Green LiaART, localitatea Bistrița.

Evenimentul este dedicat tuturor celor aflaţi în căutarea cadoului perfect, într-o atmosferă veselă şi relaxată. Produsele tradiționale și de sezon își așteaptă clienții până în data de 23 decembrie 2022, la etajul de la Galleria Mall.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Citizen spune

    Felicitări celor care încă duc mai departe tradițiile și cultura poporului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate