Sute de tineri creștini ortodocși, reuniți în Poiana Nemțișor

0

În perioada 20-24 iulie, Poiana Prieteniei din Nemțișor (comuna Vânători- Neamț) a găzduit Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei- una dintre cele mai importante manifestări ale tineretului creștin din țara noastră.

În jur de 700 de tineri, uniți de aceleași valori morale și de credința în Dumnezeu, au luat parte la diversele activități pregătite de către organizatori (Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, în parteneriat cu Asociația Tineretul Ortodox Român).

Potrivit doxologia.ro, tema centrală a întâlnirii din acest an a fost „Cum învățăm curajul de a cunoaște Adevărul?”. Tinerii participanți s-au bucurat și de prezența Preasfințitului Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord- invitat special al întâlnirii.

În fiecare zi a taberei, a fost oficiată Sfânta Liturghie, după care tinerii au desfășurat sesiuni de discuții pe grupe și conferințe. De asemenea, în programul evenimentului s-au regăsit activități sportive, momente artistice pregătite de participanți, parada steagurilor aparținând parohiilor și filialelor ATOR și ASCOR, foc de tabără.

Astfel de întâlniri oferă tinerilor un timp și un spațiu în care să descopere valorile tradiționale și spiritualitatea creștină. Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost organizată în Poiana Nemțișor, din vecinătatea Mănăstirii Neamț, pentru al VIII-lea an consecutiv.

sursa video/foto: facebook Tabăra Nemțișor

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate