Parcul auto din Neamț are 141.717 vehicule

0

Angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț au primit și verificat, în primul semestru al acestui an, documente pentru înmatricularea a 14.004 vehicule. Astfel, la sfârșitul perioadei analizate parcul auto este de 141.717 vehicule.

În perioada menționată au fost efectuate 1.131 operațiuni de radiere atât în baza automată cât și în cea manuală.
Totodată au fost verificate și primite documente pentru atribuirea unui număr de 9.610 numere provizorii.

Având în vedere prevederile Legii nr.1 /2017, privind eliminarea unor taxe și tarife, printre acestea numărându-se și timbrul de mediu, s-a constatat o creștere semnificativă cu 6.093 a numărului de vehicule înmatriculate în primul semestru al anului 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut.

”În vederea soluționării cu celeritate și profesionalism a solicitărilor cetățenilor, începând cu luna februarie 2017 s-a luat măsura suplimentării cu încă un ghișeu pentru primirea documentelor de înmatriculare. Astfel, îi pot asigura pe toți nemțenii că primesc plăcuțele de înmatriculare în aceeași zi în care depun documentele. Vreau să menționez aici și efortul pe care angajații acestui serviciu îl depun pentru ca activitatea să se desfășoare, în ceea ce privește relația cu cetățenii, fără sincope”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În baza Ordinului M.A.I. 1501/2006 au fost înaintate un număr de 84 dosare de înmatriculare pentru verificare la D.R.P.C.I.V pentru deținătorii de vehicule care nu au putut prezenta în original documentele de înmatriculare străine, în prezent 112 dosare fiind în curs de verificare.

De asemenea s-au furnizat date și primit documente pentru pierderea unui număr de 227 certificate de înmatriculare și a 168 cărți de identitate a vehiculului.

Au fost primite și soluționate în termenul legal un număr de 2.602 adrese, 1.556 fiind de la persoane fizice și 1.046 de la instituții și persoane juridice.

În cursul semestrului I al acestui an au fost valorificate un număr de 41.158 plăci cu numere de înmatriculare din care tip A – 40.895, tip B – 98 , tip C – 165 pentru care s-a încasat suma totală de 1.213.949 lei.

Începând cu data de 28.02.2017, programarea privind prezentarea la ghișeu în vederea depunerii documentelor de înmatriculare a vehiculelor se poate face și online, ghiseul nr. 2 fiind folosit și pentru aceasta activitate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate