Suspiciune de fraudă informatică la noul sistem electoral

4

dragneaPreședintele PSD, Liviu Dragnea, susține că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL și USR și spune că a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) să pună la dispoziția PSD toate aplicațiile informatice pe care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le va folosi pentru distribuirea mandatelor, conform republica.ro.

„Sunt foarte preocupat şi foarte îngrijorat. Acesta este motivul pentru care am solicitat oficial BEC, în numele partidului, să ne pună la dispoziţie toate aplicaţiile informatice pe care AEP le va folosi, (…) ca fiecare reprezentant al nostru să poată, pe o tabletă, să verifice dacă ceea ce este, după ce se introduc datele, ceea ce scrie în lege şi ceea ce au votat românii. Există un grup de tineri angajați la Guvern, care inițial au fost voluntari, acum am înțeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 – 3.000 de euro pe lună, despre care inițial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriați, spun că de fapt acești tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL și USR. Ne poate spune și nouă ce fac băieții ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiți din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului?”, a declarat Liviu Dragnea care a cerut premierului Cioloș să arate ce activități au făcut aceștia la Guvern.

Ei au câteva ținte importante — să scadă cât pot din procentele PSD, care contează, pentru ca un eventual vot de încredere (…) să aibă o legitimitate mai mică. 4-5 procente în plus la PNL și USR fac ca aceste două partide să aibă mai mult. Deci pe nuanța asta vor să meargă și spun oameni din interiorul PNL”, a mai declarat Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că la partid au primit „fotografii cu pungi cu mită electorală” în județul Prahova și în alte județe.

„Toate aceste lucruri ne fac să ne gândim serios că poate această disperare a lor, generată de faptul că n-au un program economic, n-au ce să le spună românilor, poate să-i ducă cu gândul că aceste alegeri să fie fraudate ca să-și pună «guvernul meu», așa cum spune președintele Iohannis.”, a spus președintele PSD.

Opinia mea de specialist în online este că temerile lui Liviu Dragnea au o bază reală. Orice astfel de sistem informatic poate fi fraudat și istoria a dovedit acest lucru în multe alte țări.
Ca om care a văzut cum se fură la alegeri și cum a beneficiat PDL-ul de sprijinul pe față al unor magistrați, nu m-ar mira să se încerce fraudarea unui sistem informatic. E vorba de miliarde de euro și de zeci de bandiți care vor intra la pușcărie dacă, după alegeri, puterea din România nu va fi una care să protejeze pe cei care au devalizat țara.

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Jitaru Vasile spune

  Hotul striga hotii :)))) Buna Bravo Esti ori prost , ori ai uitat ca tu ai furat ??

 2. ciprian spune

  cenzura la acest ziar este foarte mare.si mie mi-au sters foarte multe comentarii fara ca acestea sa contina injurii.

  ADMIN: Aveți peste 150 comentarii aprobate și vorbiți de cenzura ???

 3. Lucian Ilade spune

  Hahahaha….
  Hotul, condamnat pt. falsificarea alegerilor, are suspiciuni de frauda….. Traim intr-o lume de nebuni….

 4. Lucian spune

  Hahahaha….
  Hotul, condamnat pt. falsificarea alegerilor, are suspiciuni de frauda….. Traim intr-o lume de nebuni….

  PS. Stiu ca cenzura nu va permite publicarea acestuio comentariu….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate