Suspect! Niște vietnamezi, prinși umblând în cuibul unor păsări, pe malul Bistriței (VIDEO)

1

Niște persoane care declară că sunt din Vietnam și nu par a cunoaște limba română au fost suprinse astăzi, 22 mai, în zona punte ștrand din Piatra-Neamț, pe malul Bistriței, manipulând niște pui de păsări sălbatice lângă un copac. Gălăgia păsărilor care poate fi observată și pe filmare ridică mari suspiciuni că ar fi fost perturbat intenționat cuibul. Nu pare să fie vorba de o cădere accidentală a puilor din cuib și e puțin probabil ca acele persoane să fi fost la locul potrivit, în momentul potrivit să îi „salveze”.

Deși aceștia au negat că i-ar fi prins pentru consum, în timp ce se chinuiau să pună puii la loc în cuib, există suspiciuni că în urmă cu câteva zile ar fi fost văzuți în aceeași zonă, Punte Ștrand, lângă cadavrul unui câine care a dispărut în mod misterios la scurt timp după deces. Presa națională a relatat multiple cazuri de suspiciuni legate de persoane din Vietnam care ar consuma carne de câine, însă din lipsă de dovezi nu putem confirma sau infirma că acest lucru se întâmplă și la Piatra-Neamț. Prezumția de nevinovăție rămâne în picioare, însă situația e cel puțin neobișnuită, ca să nu spunem altfel.

Cert este că dacă sunteți martori ai unor asemenea fapte: ucidere cu intenție a animalelor fără drept sau perturbarea cuiburilor animalelor/păsărilor sălbatice sunați la 112 sau raportați fapta la cea mai apropiată secție de poliție, întrucât intră sub incidența Codului Penal. Sunt fapte prevăzute de OUG 57/2007 și legea 205/2004.

În cazul în care găsiți pui de păsări sălbatice căzuți din cuib aici – click puteți citi un ghid cu privire la ce trebuie și ce NU trebuie să faceți.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mickey999 spune

    Hahahahahahahaahha… Oamenii se ocupa cu creșterea viermilor de hoit . La mare căutare în tagma pescarilor.

    Era unul de mult care umbla cu un căruț prin oraș și culegea cadavre de ciini și pisici. Locuia pe lîngă liceul auto. Creșterea omul viermi și ii vindea! Na!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate