Surpriza care îi așteaptă pe pietreni la Taxe și Impozite după ce primăria a preluat parcările de reședință

3

De la începutul lunii martie, oamenii din Piatra-Neamț au început să își depună dosarele la sediul primăriei pentru prelungirea parcărilor.

Citiți și: Primăria Piatra-Neamț: Tot ce trebuie să știi despre parcările de reședință (IMPORTANT)

Pe lângă dosarul cu șină plin de acte, pietrenii vor avea surpriza să constate că trebuie să mai facă un nou drum la Taxe și Impozite, deoarece le va apărea pe ROL… impozitul pe locul de parcare.

Acest lucru se va întâmpla, deoarece înainte acest impozit era asumat și achitat de Parking, prețul fiind inclus în taxa anuala pe parcare, iar acum, după ce primăria va prelua administrarea parcărilor, fiecare va trebui să plătească personal impozitul pe bucata de teren pe care își parchează mașina.

Potrivit discuțiilor avute cu șeful Parking, primăria, teoretic, nu poate contracta aceste parcări decât prin licitație sau prin hotărâre de consiliu local pentru fiecare loc în parte. Cu toate acestea, pietrenilor li s-a spus altceva. Li s-a spus să stea calmi, că primăria garantează păstrarea locurilor celor care au avut contracte încheiate cu Parking, fără a mai fi nevoie de licitație.

Situația nu stă chiar așa, din câte se pare…

„Am informat conducătorii primăriei de anul trecut. M-am dus la ei cu textul din noul Cod Administrativ, am avut discuția aceasta inclusiv cu vechea conducere, cu domnul Chitic și domnul Gavrilescu, care la un moment dat m-au chemat deoarece era temerea că și noi (Parking) puteam fi în situația de a face licitație. Atunci s-a găsit soluția de administrare prin concesionar, deoarece odată ce ai licitat concesionarea unui serviciu, nu mai ești obligat să licitezi fiecare loc de parcare. Există doar cazul în care două persoane vor același loc de parcare. De această situație… s-a știut că se va ajunge aici. Ați văzut răspunsul Prefecturii. Eu zic că acesta e doar începutul.”, ne-a declarat directorul Parking, Ionuț Moroșanu.

Citiți și: Scandalul parcărilor de reședință revine. Prefectura a constatat mai multe ilegalități în procedura primăriei

Concluzie: Dacă primăria va respecta solicitarea Prefecturii, toată lumea ar trebui să liciteze locul de parcare, iar garanțiile verbale făcute pe Facebook sunt praf în ochi pentru pietreni. Situația este încă incertă, chiar și pentru juriști, și ar putea fi rezolvată în instanță. Evident, există și varianta ca cei din primărie să coboare cu picioarele pe Pământ și să scoată la licitație serviciul de parcări, să le administreze o firmă, ca și până acum, pentru a repara ce se mai poate repara din haosul creat până acum.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. GABI spune

  Bine c-au făcut comuniștii străzi late ca să aibă unii unde picta 7 semne și 2 dungi pentru a se îmbogăți.
  E interesantă bătălia asta.
  Îmbogățirea din vopsea vine azi pe strada ta! PĂZEA!

 2. Stelian spune

  Primaria poate face acelasi lucru ca si Parking, adica sa includa impozitul pe parcare in pret !

  Nu inteleg de ce tebuie sa platim impozit pe parcare. La fel ar trebui si la hotel , inchiriem o camera si platim toate impozitele ???

 3. gogu spune

  Pana la urmă, când termină cu discuțiile ?
  Nu am primit nici o informare de la primărie, dosarul cu șină fiind depus de aproape o lună.
  Când trebuie să mai luăm o zi liberă și cât va costa locul de parcare ?
  Văd ca la gaze factura pe ultima lună este de 1000 lei , iar compensarea anunțată este cu + față de ce a fost.
  Ne termină de tot, încet și total, ne rad, ca rușii cu Ucraina
  Mai durează, ne poate spune cineva?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate