Subiectele și baremele la Limba și literatura română. Simularea examenului de bacalaureat continuă mâine cu proba obligatorie a profilului

0

Astăzi, 4 martie, s-a desfășurat simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat 2024. Conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), la nivel național au fost prezenți 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă

Rata de participare este superioară cu peste 5% (86,3%), comparativ cu anul trecut (81%), numărul de elevi fiind aproximativ același. 

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 5 elevi.

Calendarul probelor din zilele următoare:

  • 5 martie 2024: proba E)c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: proba E)d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor (în mod individual) va avea loc în data de 15 martie.

Potrivit ISJ Neamț, pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2024, în județul Neamț au fost organizate 34 centre de examen și un centru zonal de evaluare.

La nivelul județului Neamț, sunt înscriși pentru a susține simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2024 un număr de 3369 elevi.

Un număr de 2308 de elevi vor susține simularea probei obligatorii a profilului la Matematică și 1061 de elevi vor susține simularea acestei probe la Istorie.

La proba la alegere a profilului și specializării, elevii înscriși vor susține simularea probei scrise la următoarele discipline: 1116 de elevi la Biologie, 127 de elevi la Chimie, 221 de elevi la Fizică, 1031 de elevi la Geografie, 244 de elevi la Informatică, 541 de elevi la Logică, comunicare și argumentare, 35 de elevi la Psihologie, 50 de elevi la Sociologie, 2 elevi la Economie și 2 elevi la Filosofie.

Precizări pentru elevi:

Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8:30. Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris.

Simularea fiecărei probe scrise a examenului va începe la ora 9:00. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de 3 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare elev. Elevii nu pot părăsi sala de examen mai devreme de o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul.

Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

Alte informații utile sunt disponibile în ghidul publicat aici.

De asemenea, Ministerul Educației pune la dispoziție și un set de întrebări frecvente (+ răspunsuri) privind evaluarea digitalizată a lucrărilor redactate de candidați.

Subiectele și baremele la proba de astăzi, Limba și literatura română:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate