Subiectele la concursul de directori în școli au fost publicate. În Neamț, nimeni nu a luat nota 10

2

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, s-a derulat proba scrisă din cadrul  concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Rezultatele finale la proba scrisă (după contestații) vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

65.8% dintre candidații care au participat la proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli au reușit să ia cele 70 de puncte pentru a se califica la proba de interviu. Ministrul Educației a anunțat că au fost 9.111 candidați înscriși, iar dintre aceștia 21 s-au retras după ce au văzut subiectele și 450 nu s-au prezentat. Nu a existat niciun caz de fraudă.

Informații detaliate sunt publicate în secțiunea specifică, găzduită de site-ul Ministerului Educației.

Subiectele pentru concursul de directori au fost publicate împreună cu grila de răspunsuri, anunță edupedu.ro (le puteți analiza mai jos).

De asemenea, notele obținute la proba scrisă de astăzi de candidații la funcțiile de directori în școlile din Neamț au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț. În urma probei scrise au fost și candidați care au fost respinși din cauza notei prea mici, iar unii nu s-au prezentat.

Nimeni nu a obținut nota 10, iar cei mai mulți dintre candidați au preferat anonimizarea, apărând în listă un număr de ordine, în loc de numele candidatului.

Cea mai mică notă a fost obținută de candidatul NT-102368 – nota 3,40.

Proba scrisă a început la ora 10:00 și a durat până la ora 12:00. Testul pe care l-au avut de rezolvat în 2 ore profesorii candidați la funcția de director de școală a avut 50 de itemi și a fost standardizat. Candidații au primit răspunsul pe loc, după predarea foilor de concurs.

Pentru a vă face o idee cam ce anume au avut de făcut candidații care vor conduce școlile din Neamț la proba scrisă, prezentăm doar câteva întrebări. Subiectele integrale și grila de răspunsuri sunt afișate în mod complet mai jos. Comentariile vă aparțin.

1. Prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul?

  • a. unul este mai puțin pregătit decât celălalt
  • b. amândoi au absolvit studii superioare
  • c. amândoi aparțin unei instituții de învățământ
  • d. amândoi susțin ore de curs în fața elevilor

Studii relevante afirmă tot mai des că psihoterapia este o formă eficientă de tratare a tulburărilor de comportament în școli, în ciuda unor opinii frecvente care susțin că eficiența psihoterapiei s-a dovedit aproape inexistentă în cadrul unui număr de alte tulburări grave. Mai mult, studiile au evidențiat că psihoterapia, în combinație cu mediul de sprijin potrivit, poate avea rezultate mai bune decât un mediu care oferă sprijin, dar în lipsa psihoterapiei. Aceasta îi încurajează pe profesioniștii din domeniul sănătății mintale să ia în considerare psihoterapia atunci când stabilesc tratamentul unui elev cu tulburări de comportament.

10. Studiile arată că psihoterapia poate trata eficient tulburările de comportament ale elevilor.

  • a. Adevărat
  • b. Fals
  • c. Nu se poate spune

25. Dacă doi sau mai mulți dintre colegii dvs. din școală se ceartă, care e decizia cea mai adecvată?

  • a. Nu vă este teamă să le spuneți că greșesc.
  • b. Țineți partea persoanei a cărei opinie o împărtășiți.
  • c. Încercați să evitați implicarea în acest conflict.
  • d. Încercați să rezolvați problema care cauzează conflictul lor.

28. Vă petreceți pauzele în fiecare zi în cancelarie cu colegii din școală. Într-una din zile începeți să discutați cu o colegă, Ioana, despre politică, iar conversația generează o dispută serioasă din cauza opiniilor divergente. Următoarea zi aveți cu Ioana o dispută similară. Care e decizia cea mai adecvată?

  • a. Nu mai discutați deloc cu Ioana ca să evitați disputele ulterioare.
  • b. Transformați evitarea temelor sensibile cu colegii într-o abordare personală și în general nu mai discutați cu nimeni la școală astfel de teme.
  • c. Evitați să petreceți timp în cancelarie în timpul pauzei.
  • d. Continuați să vă angajați în discuții cu Ioana, dar pe alte teme.

41. Conform Legii educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, referitor la structura sistemului național de învățământ, enunțul adevărat este:

  • a. învățământul antepreșcolar este format din grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare
  • b. învățământul primar este format din clasele I – IV
  • c. învățământul secundar inferior este format din clasele V – VIII
  • d. învățământul secundar superior este format din învățământul postliceal
Concurs_Directori_si_directori_adjuncti_15_octombrie_2021_Varianta_subiect

Concurs_Directori_si_directori_adjuncti_15_octombrie_2021_sablon_raspuns

Bibliografie-concurs-directori-directori-adjuncti_Anexa-nr.-12-la-OME-nr.-4597_2021

Rezultatele-inregistrate-in-urma-desfasurarii-probei-scrise-organizata-la-Centrul-Special-de-la-Colegiul-Tehnic-Gheorghe-Cartianu-Piatra-Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Miha spune

    Si-au anonimizat numele ca sa nu se faca de ras fata de elevi ?Sunt mai slabi pregatiti decat proprii elevi,nu? Alt motiv nu vad.Jalnici mai sunt! Culmea mai vor sa fie si respectati.

  2. Costel Buzincu spune

    Așa subiecte, așa directori!
    Daca un investitor și-ar manageria astfel afacerea, ar fi sortit falimentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate