”Strategia de dezvoltare a judeţului Neamţ pentru perioada 2014 – 2020” demonstrație de aruncat cu banii publici in câini

7

Am asistat stupefiat la prezentarea ”Strategiei de dezvoltare a judeţului Neamţ pentru perioada 2014 – 2020” într-o sală unde 90% dintre cei prezenți nu aveau absolut nicio atracție față de subiect.
De-a lungul anilor am văzut diverse strategii care mai de care mai fantasmagorice, dar de departe aceasta bate câmpii cu multă eleganță și nu o face gratuit, ci pe o sumă colosală plătită de Consiliul Județean Neamț din banii noștri.strategie-neamt
Noua strategie își propune să ne ducă pe culmi de progres și prosperitate în condițiile în care în Neamț noi nu avem după ce să ne …. bucurăm. O strategie irealistă care își propune progres într-o situație de regres economic și demografic masiv. O strategie care nu se va concretiza în fapte nici măcar 1%.
Dacă cei de la Consiliul Județean Neamț sunt normali la cap, nu ar trebui să aprobe această strategie sub nicio formă. Mai mult de atât, cred că ar trebui să uităm de strategiile de ”dezvoltare”, să ne coborâm cu picioarele pe pământ și să avem o strategie de ”stagnare” căci singurul parametru social în creștere este infracționalitatea iar financiar datoriile. Avem nevoie în primul rând de o strategie să reușim să rămânem pe loc. Performanța absolută ar fi să reușim să nu mai pierdem zilnic locuri de muncă, investiții, turiști. Să nu se mai închidă firme, să nu mai avem scădere demografică de la an la an și să nu mai aruncăm cu banii în câini.
Într-un județ în care de 25 de ani totul e în cădere liberă și de la an la an e mai rau, și pe românește, ne ducem la vale, avem nevoie de o strategie care să ne oprească din căderea economico-socială și de abia după ce reușim să ne oprim din a ne duce la vale avem dreptul să facem o strategie ca să o luăm înapoi în sus. Până atunci vorbim discuții și cheltuim banii aiurea pe strategii cincinale imposibil de aplicat.
”Strategia de dezvoltare a judeţului Neamţ pentru perioada 2014 – 2020” sună ca și cum ai face un plan de aerodinamică la o mașină cu motorul gripat și roțile pe pană.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Ana spune

  Pentru domnii strategi: SMART = http://cec.vcn.bc.ca/mpfc/modules/pd-smaru.htm
  Ia si videm daci si priciep!

 2. mickey999 spune

  Nu, nu. Demonstratie de aruncat bani publici in dulaii batrini trecuti prin focul tranzitiei, ultra-orientati, ultra-antrenati gata de un nou ciclu de prosteala.

 3. FLORIN spune

  O alta hotie marca Consiliul Judetean Neamt….trebuie bagati toti in puscarie altfel jaful din judet nu va inceta…totul este in paragina in judet iar ei nu mai stiu ce sa inventeze ca sa fure …absolut strigator la cer..daca nu iesim in strada nu se schimba nimic in Neamt..

 4. Lolita spune

  In primul rind sa nu uitam numarul de membri in consiliu. Suma si ideile vor fi egal impartite iar interesul fiecaruia dintre membri trebuie urmarit unde se baga. Justificarile bogatiei fiecaruia dintre membri peste citiva ani se vor da la DNA. Datoria noastra a cetatenilor e sa fim cu ochii pe ei si sa documentam prin informatii in public toate realizarile lor in cresterea bunastarii personale. Concluzia mea: daca fura numai 10% e bine, atunci sintem in Europa, daca vedem ca trec peste atunci trebuie arestati imediat.

 5. Duicu Mariana spune

  De ce le trebuie „strategi” ?…ei de ce ocupa posturile acelea la CJ daca nu stiu ce au de facut.! RUSINE… nu-si justifica nici salariile , iar sumele platite”strategilor” ar trebui recuperate de la cei care le-au platit.
  RUSINE… dar cand te uiti cine este in CJ nu te mai miri…
  .

 6. Privitor spune

  Toti se fac ca muncesc, de produs ceva concret – basta (daca nu se iau in calcul taxe, impozite, costuri de utilitati …, ce s-au multiplicat si crescut constant – nici nu se putea altcumva in conditiile in care totul s-a distrus), comportamentele si actiunile oculte, insa, s-au materializeza doar in averi nejustificate si afaceri pe buzunarele fraierilor, altceva – raman ca detalii. Ce strategii pot sa emane cei care si- au insusit, incalecat si distrus (sufocand) acest judet? Se platesc polite, se fac amenintari voalate, in conditiile in care dezinteresul si habarnismul e cvasidominant.

 7. Ana spune

  Oare n-ar fi normal ca cei care lanseaza planuri si strategii sa si le asume? N-ai facut nimic din ce-ai promis, PLATESTE FRATE! Cand esti angajat la o firma privata, spre exemplu, intr-un post cheie, iti prezinti planul (SMART de preferinta) si treci la treaba. Daca nu faci ce ai promis, daca nu vii cu rapoarte concrete pe masura ce pui in practica planurile proprii, strategiile, esti bun de dat afara. In cazul de fata asistam la batut campii, bla-bla-uri care vor continua cu taiatul frunzelor la caini si alte bla-bla-bla-uri. AJUNGE! Incompetentii sa coboare din pozitiile unde s-au trezit „plantati” si sa-i lase pe cei cu adevarat capabili sa schimbe in bine capatul asta de lume.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate