Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 14 iulie 2019
 • :
 • :

Ștranduri și piscine amendate de ANAF

În perioada 15-16 iulie 2017, ANAF, prin DGAF, a desfăşurat acţiuni de control operativ la societăţi care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activităţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precădere a celor care înregistrează o intensificare a activităţii în sezonul estival (în aer liber).

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) şi modului de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii direct către populaţie.

În urma acţiunilor de control desfăşurate au fost verificaţi 142 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 757.983 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

 • s-au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale principale (122 amenzi şi 58 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 713.627 lei;
 • s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 44.356 lei, din care:
  –  sume (numerar) în valoare de 13.738 lei;
  –  venituri ilicite în valoare de 1.007 lei;
  –  bunuri în valoare de 29.611 lei (reprezentând în pondere semnificativă îmbracaminte).
 • s-a dispus suspendarea activităţii a 2 contribuabili (dintre care 1 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu AMEF; 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).

 
2 comentarii la “Ștranduri și piscine amendate de ANAF

 1. violeta

  confiscarile de bani lichizi si bunuri sunt abuzuri crase pentru ca bunurile alea au fost cumparate de comerciant- nu le-a lasat nimeni gratis la usa, iar banii lichizi rezulta din vinderea unor bunuri pe care comerciantul a platit un pret. O amenda comerciantior ar fi de ajuns, dar asta pana cand un zbir de la anaf va avea copilul agresat sau sotul/sotia pocnit la colt de strada sau masina cu luneta sparta. La cat amar lasa in urma supermanii si zeii intangibili de la anaf, sigur va avea parte de punerea in practica a unor amenintari.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *