18 iulie, Ziua Internațională Nelson Mandela. 67 de minute în ajutorul semenilor

0

18 iulie este Ziua Internațională Nelson Mandela, ocazie pentru fiecare dintre noi să realizăm că putem contribui la schimbarea lumii în bine.

La această dată, în 1918 se năştea liderul istoric sud-african, simbol al luptei împotriva segregaţiei rasiale. În semn de recunoaștere a contribuției acestuia pentru susținerea păcii și a libertății, promovarea drepturilor omului și a justiției sociale și dezvoltarea comunităților sărace, în noiembrie 2009 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a instituit ziua de 18 iulie drept Ziua internațională Nelson Mandela.

Ca un omagiu pentru valorile apărate de „ultimul erou pur-sânge de pe planetă” și primul președinte de culoare al Africii de Sud ales în mod democratic, oamenii de pe întreaga planetă sunt îndemnați să dedice 67 de minute din această zi pentru a-și ajuta semenii aflați în dificultate. Timpul reprezintă cei 67 de ani pe care Nelson Mandela i-a pus în slujba umanității

Condamnat la aproape trei decenii de închisoare, adulat apoi de milioane de oameni, Nelson Mandela a murit la vârsta de 95 de ani. Viaţa lui seamănă cu vieţile personajelor mitologice, iar destinul său lasă o amprentă în istoria lumii moderne, notează historia.ro. Povestea ultimului erou al secolului al XX-lea o puteți citi aici.

Cele 15 “porunci” ale lui Nelson Mandela:

 1. Curajul nu înseamnă absenţa fricii.
 2. Fii cumpătat.
 3. Deschide calea pentru ceilalţi.
 4. Îndrumă-i stând în spatele lor.
 5. Fii prezentabil.
 6. Cel mai important este să ai un principiu – restul este doar tactică.
 7. Descoperă binele din ceilalţi.
 8. Cunoaşte-ţi adversarul.
 9. Ţine-ţi rivalii aproape.
 10. Trebuie să ştii când să spui „nu”.
 11. Gândeşte pe termen lung.
 12. Dragostea face diferenţa.
 13. Renunţarea este o altă metodă de a conduce.
 14. Întotdeauna ia în considerare ambele variante.
 15. Găseşte-ţi propria grădină.
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate