Strada Cetinei și celelalte străzi adiacente din Văleni, o problemă aproape rezolvată

3

Încă din anul 2010, ziarpiatraneamt.ro valeni3a fost alături de oamenii afectați de inundații din zona anexei Văleni. La acea vreme strigătele spre primărie sau consiliul județean erau ignorate chiar de cei care țipă acum, așa că până ce nu s-a scăpat de conducerea portocalie insistențele noastre pe lângă autorități au fost zadarnice, oamenii din Văleni înotând în noroi.

Anii 2011, 2012 au fost ani de ignorare totală a problemelor legate de aceste străzi din Văleni, singura autoritate cu care am putut să colaborăm și să vină în sprijinul acestor oamenii fiind ISU care la fiecare sesizare directă sau din presă a venit și a scos apa din gospodăriile oamenilor.

Din anul 2013 lucrurile au început să se miște, făcându-se primele scurgeri pe strada Cetinei și celelalte străzi adiacente și am văzut și primele persoane publice la fața locului. Chiar ne amintim că ne-am întâlnit cu doamna Emilia Arcan în dreptul străzii Cetinei, într-o noapte cu inundații la Văleni.

În 2014, primăria Piatra-Neamț a planificat asfaltarea străzii principale din Văleni, asfaltare care s-a și realizat, confortul oamenilor crescând considerabil.

În 2015, primăria Piatra-Neamț a planificat și executarea canalizărilor pluviale pe străzile adiacente din Văleni, cum este și strada Cetinei, și asfaltarea acestora.

Problema este că aceste străzi sunt prinse și în programul de canalizare menajeră care se va executa în 2017 și o asfaltare acum pentru a se sparge în câteva luni nu este o soluție optimă.

Deși unii descoperă problema acestor străzi acum, în 2016, noi tot discutăm de ele și punem presiune pe autorități de prin 2010 și, în urma unui reportaj făcut chiar pe strada Cetinei în 2013 și preluat de presa națională de la acea vreme,  care în fiecare an redescoperă probleme de care a mai vorbit și în anii precedenți, s-a amenajat o scurgere mai serioasă care să preia pe cât posibil din ape, scurgere care, alături de reabilitarea străzii principale, a rezolvat parțial problema celor din zonă.

Sperăm ca anul viitor să fie făcută și canalizarea ca să se poată asfalta și să putem nota ca rezolvată o problema despre care vorbim de 6 ani de zile.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. KarmineLamborghini spune

    In valeni 1 la vile mai e o strada de asfaltat , aia cand aveti de gand sa o faceti draga primaria Piatra- Neamt? Eu merg spre casa prin noroi si baltoace !veniti la fata locului si va arat eu care e straduta aia daca voi nu o vedeti 😆😆😆😆

  2. Vukovik spune

    DECI mai pe sleau spus , au Trebuit sa treaca 6 ani ,ptr a se Realiza o Scurgere ! DE ape Ca daca era de AltFel , Ex : O Scurgere de Informatii ,Se Actiona imediat , Acum ca sa Facut , rezolvat Macar cu Aceasta SA Vedem Cati ani vor mai Trece pana se Va Rezolva si cu Canalizarea Si Da Doamne ! Sa fie si Finalizata tot atunci cand se apuca , vor Apuca de Ea, Canalizarea , NU sa fie ca si in Cazul Scolii Unde s au ,, Tipat in Vant 400 . 000 RON ! Ptr ca sa fie acolo la Inventar .

  3. Elena Ciausu spune

    Au mulți locatari care su beneficiat de ajutor social sa fie puși la repararea drumurilor pt a justifica banii primiți de pomană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate