Stop abandonării deșeurilor în albia pârâului Cuiejdi

3

Poliția Locală Piatra-Neamț a demarat o campanie de supraveghere a albiei pârâului Cuiejdi în scopul prevenirii abandonării de deșeuri de către persoanele fizice sau juridice.

Iată ce presupune această campanie, conform Poliției Locale Piatra-Neamț:

 • Verificăm în această perioadă modul în care cetățenii municipiului Piatra Neamț păstrează curățenia în proximitatea pârâului Cuiejdi și pe malurile acestuia!
 • Proprietarii de case din zonele riverane, care au aruncat deșeuri pe malurile sau în albia pârâului, sunt identificați și totodată verificați dacă dețin contracte de colectare a deșeurilor, cu operatorul de salubritate, Brantner.
 • Cei depistați că au încălcat prevederile hotărârilor de Consiliul Local în privința depozitării deșeurilor sunt somați ca în termen de 15 zile să igienizeze acele zone, deșeurile rezultate urmând a fi preluate de societatea de salubrizare.
 • Continuăm supravegherea prin intermediul sistemelor video, astfel încât să creștem gradul de operativitate și depistare a celor care se fac vinovați de apariția depozitelor ilegale de deșeuri.

Poliția Locală reamintește că, potrivit Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț (art. 2., lit. ”a”) , este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc., în caz contrar existând posibilitatea aplicării sancțiunilor contravenționale de până la 1000 de lei.

3 Comentarii
 1. Nanu spune

  In amonte de puntea de la Carpati albia paraului Cuejdi arata ca dupa apocalipsa ,discriminatii nostrii arunca totul in albia paraului ,noroc cu vegetatia ca ai ascune mizeria . Chiar langa punte este o scurgere de canal pluvial ,asta vara nu a plouat cateva luni dar pe gura de scurgere in parau curge si pute numai a fecale ,nimeni nu vede, a indrasnit vreo notabilitate sa curete albia de depuneri in amonte de punte ,ca inca este o mare portiune de parau betonata si cu pragurile vechi de beton ! Discriminatii nostrii din zona au inceput sa ia in stapanire inclusiv strada ,au facut gard si pur si simplu au scos si asfaltul , nu mai spun ca pe acele strazi laterale firma Parking nu a vopsit nici o parcare nominala ,in restul mun daca ai bagat autoturismul undeva ,imediat Parking vine si face dungi cu vopsea si te pune sa platesti ,in strazile discriminatilor nimeni nu indrasneste ,ca-s votanti de baza ! Avem doua institutii care ar putea sa ia masuri cu albia paraului , sant sublime dar lipsesc cu desavarsire(bietul Caragiale ce dreptate avea ) acestea sant Ministerul Mediului si institutia Apele Romane care pur si simplu jefuiesc banii din Bugetul Statului fara sa faca nimic !

 2. gogul spune

  ce creed eu, le propun celor de la Mxxxxa locală sa meargă mai în amonte decât au mers pentru pozele din articol, tot cartierul Darmanesti este poluat de indivizi care ard cauciucuri pentru „fer”” -ul din ele și alte cabluri.

  Poluarea în oraș e ceva „normal” indiferent ca e vorba de parcuri, râuri, aer, sau sol, iar tovarășii puși sa vegheze la se fac ca ploua de cele mai multe ori nu dezinteresat.

 3. Un fin observator spune

  Sa-l vedem curat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate