Știrea momentului! Arestarea unui general din serviciile secrete

0

Pentru cine are ochi să vadă și fundalul se observă un fel de luptă pentru importanță a serviciilor secrete din România iar arestarea unui general de servicii secrete, în orice țară din lume, este un lucru extrem de grav de natură să îngrijoreze. Un general dintr-un serviciu secret ar trebui să fie cel mai înalt model de moralitate și patriotism, un garant al securității țării, cu atât mai mult cu cât vorbim de un general de armată.

Unele voci avizate spun că în cadrul acestei presupuse lupte între servicii, sunt pierderi în toate taberele. SRI-ului i s-au luat interceptările, i s-au tăiat protocoalele și i s-a stricat colaborarea cu DNA iar celor de la DGIA (serviciul secret al armatei) li s-a distrus grav credibilitatea după ce nume răsunătoare de la ei au fost deconspirate ca fiind implicate în fapte de corupție iar afaceriști apropiați serviciului au început să aibă probleme cu justiția.

În această luptă dintre servicii este interesant de observat și modul de abordare al presei naționale care, de exemplu la ultima știre care afectează grav imaginea DGIA, a avut abordări diferite cu titluri începând de la ”Mic cutremur în serviciile secrete” până la Arest răsunător în Serviciile Secrete.

Nu vom ști niciodată ce se întâmplă cu adevărat, nu vom ști niciodată cât din acest război care duce la decredibilizarea serviciilor secrete din România are în spate interese interne și cât e regizat din afara țării. Nu vom ști niciodată adevărul pentru că noi trăim în țara în care nu știm cu adevărat ce se întâmplă la o primărie de comună, deci cu atât mai puțin ce se petrece în sânul multor servicii secrete cărora, în anumite cazuri, nici nu le înțelegem pe deplin rolul și atribuțiile.

În acest context, știrea momentului care spune mult despre nivelul incredibil la care a ajuns corupția în România, este arestarea unui personaj foarte important din zona serviciului secret al armatei, Fostul director adjunct al DDGIA, Generalul Iulian Cristian Gherghe. El a fost acuzat că a luat aproximativ 180.000 dolari din fondurile de criză de război, bani cu care și-ar fi cumpărat un teren și și-ar fi făcut o casă. Greu de înțeles cum și ce se întâmplă de un angajat al statului român poate sa aibă acces la asemenea sume de bani din care să se poată „împrumuta” după bunul plac dar nici despre asta nu prea credem că vom afla prea multe deoarece e vorba de un serviciu secret și de un proces ce va fi instrumentat de un tribunal militar.

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, este acuzat de către procurori că şi-a însuşit fără drept aproximativ 180.000 de dolari din fondurile Direcției. Informațiile au fost făcute publice printr-un comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.

Pe 26 martie, Parchetul Militar a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o durată de 24 de ore, față de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals.

Procurorii spun că pe 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.

La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

Sesizarea parchetului militar a fost făcută de către conducerea DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate