Statul te așteaptă la muncă și la 70 de ani

1

Un proiect de lege va merge în Parlament în procedură de urgență. Acesta elimină cumulul de pensie cu salariul la stat și, în același timp, prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern.

„Vom merge în Parlament, care este forul legislativ şi acolo sunt sigur că proiectul va putea fi îmbunătăţit, deşi eu cred că această formă este cea corectă”, a conchis Florin Cîţu care a mai spus că avizul negativ al Consiliului Legislativ este opțional.

„Persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. (…) În situația în care persoanele își exercită opțiunea pentru continuarea activității, se suspendă plata pensiei începând cu data de întâi a lunii următoare exprimării opțiunii.”, se arată în proiectul de lege care poate fi consultat mai jos.

LG-2

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gicu spune

    Foarte bine.Poti fi util societatii la orice varsta, cand ai devenit pensionar, deja te-ai transformat in nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate